(HABER: huri afacan)- Köroğlu Arama Kurtarma ekibi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından olası afetlere hazırlık amacıyla bir tatbikat gerçekleştirdi.

Deprem, afet ve acil durumlar için hazırlanan Köroğlu Arama Kurtarma ekibi en zor görevler için tatbikatlarına devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından olası afetlere hazırlık için kurulan ayrıca her türlü kaza ve afet sonrası müdahale eğitimlerinden geçen Köroğlu Arama Kurtarma ekibi, Bahçeli Evler Mahallesi Polis karakolu yanında yer alan yıkım kararı olan binada 35 üyesi ile enkazdan canlı çıkarma tatbikatı yaptı.

AFAD'ın koordinasyonunda yapılan tatbikatta, öncelikle afet bölgesine ulaşım sağlandı. Ardından enkaz altındaki binaya müdahale edildi ve son derece riskli koşullarda canlı kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

Yapılan tatbikatı değerlendiren Dernek Başkanı Hakan Esen, 6 Şubatları unutmadıklarını olası deprem ve afetlere hazır olunması gerektiğini söyledi. Ayrıca Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın sivil toplum kuruluşlarına olan desteklerinden dolayı saygı ve teşekkürlerini ilettiğini dile getirdi.

Editör: Servet GÖKÇEK