Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın ve beraberindeki heyet, basın ziyaretleri kapsamında gazetemizi ziyaret etti. 10 gün önce Yeniden Refah Partisinde il başkanı olarak göreve başlayan Baskın; “İlk hedefimiz iktidar olmak. İnsanların milli görüşçü olması için de çaba sarf edeceğiz” dedi.

Haber: Aslı Akış

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, Bolu’da halka hizmet etmek ve hizmetkar olmak için çalışmalar yapacaklarını dile getirerek temel ana maddelerinden de bahsetti. Ahlak ve maneviyat üzerine siyasi çizgi izlemek ile hak ve haklının yanında her daim olacaklarını söyleyen Baskın, Türkiye ve Bolu için yapacakları olduğunu aktardı.

“BOLU HALKININ HİZMETİNDE OLACAĞIZ”

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, hakkı savunarak yanlış olan durumun ve hareketin karşında duracaklarını ifade ederek; “10 gün önce Yeniden Refah Partisinde il başkanı olarak göreve başladım. Bildiğiniz gibi Yeniden Refah partisi Erbakan hocamın çizmiş olduğu milli güven çizgisi, adil güven çizgisi ve ahlak ve maneviyat üzerine yapılan bir siyasetin önderliği öncesidir. Erbakan hocamız 1969’da bu hareketi başlattı. Milli Selamet partisi, Milli Nizam Partisi, Refah Partisi ve devamında da biz Yeniden Refah Partisi olarak Bolu’da tüm halkımıza hizmetkar olmak  ve halkımızın hizmetinde bulunmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bizim temel ana maddemiz var. Bunlardan bir tanesi ahlak ve maneviyat üzerine siyasi çizgi izlemek, İkincisi hak ve haklının yanında her daim olmaktır. Hakkı savunmak, yanlış olan bir durumun ve hareketinde karşısında olmaktır. Hedeflerimizden bir tanesi de budur. Bunları yaparken de kendimizi, makamımızı, mevkiimize hem sahip çıkmak hem de makam mevkii sevdalısı olmadan nefsimize hakim olmaktır. Bu konularda ciddi projelerimiz var” şeklinde konuştu.

“BOLU’DA 451 ÜYEMİZ VAR”

Türkiye için ve Bolu için yapacakları olduğunu da dile getiren Saadettin Baskın, iktidar olma hedeflerini yineledi. Baskın;  “Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Doğan Aydal hocamız Türkiye çapında projelerimiz ile ilgili milli kaynak paketimiz adı altında bir kitap çıkardı. Bu kitap halkımıza yavaş yavaş ulaştırmaya başladık. Bunun içerisinde çok güzel projelerimiz var. Su kaynaklarının ve güneş enerjisinin tam kullanılmasıyla ilgili, tarım ve hayvancılık konusundaki yapacaklarımız ve hayvancılığı destekleyeceğimiz projelerimiz gibi bilgiler yer alıyor.  Bunları hayata geçirip, halkımızın hizmetkârı olmak ve halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmaların sonuç vermesi içinde öncelikle ağımızı genişletmemiz gerekiyor. Bolu’da resmi kayıtlara geçen 451 resmi kayıtlara geçmemiş 1000’in üzerinde üyemiz var. Bundan sonraki süreçte ise ilk hedefimizde iktidar olmak var. İktidar adayı olmak var. Türkiye’de insanlar ya milli görüşçüdür ya da milli görüşçü adayıdır. Bizde tüm insanların inşallah milli görüşçü olması için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

“CUMHURİYET TARİHİNİN İLK VE TEK DENK BÜTÇESİNİ YAKALAYAN BİR BAŞBAKANA SAHİBİZ”

Cumhuriyet tarihinin ilk ve denk bütçesini sağlayan bir başbakana sahip parti vurgusu yapan Sadettin Baskın; “Erbakan hocam 11 aylık dönemde halkına, vatandaşına, asgari ücretlisine, askerine, emeklisine, polisine yüzde yüzlerin üzerinde yüzde üç yüzlere varan bir maaş zammı yaptı. Bunu yaparken de Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek denk bütçesini yakalayan bir Başbakana sahibiz. Böyle bir başbakanın mirasçısıyız. Dolayısıyla bunu gittiğimiz yerlerde halkımızdan çok net bir şekilde görüyoruz. Vatandaşımız biz Erbakan hocamızın kıymetini bilemedik. İnşallah evlatlarının kıymetini bileceğiz şeklinde söylemlerle karşılaşıyoruz. İnsanların teveccühünü görüyoruz. 95’te yaptıklarımızı yeni dönemde de yapmak istiyoruz. Şuan biliyoruz ki halkın çok büyük bir kısmının ekonomik sıkıntılar çektiklerinin farkındayız. Çöp kutularından ekmek ayıran insanları görüyoruz. Üstü başı yırttık, kirli çocuklarımızı görüyoruz. Bunlar bizim içimizi acıtıyor. Erbakan hocamız onları gördüğünde, duyduğunda ağlayan bir insandı. Buna da bizler şahit olduk. Bizde bu durumlara üzülüyoruz. Bu yüzden sahadayız. En ücra köşedeki ihtiyaç sahiplerini tespit edip, öncelikle iş sağlamak istiyoruz. Sürekli yardım yaparak kalben rahatsız olmalarını istemiyoruz. İmkanları varsa çalışma sahaları açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ ÜRETİME DAYALI İSTİHDAM SAĞLAMAKTIR”

“Türkiye’nin en büyük sıkıntısının üretime dayalı ekonomi olmadığının farkındayız” diyen Baskın;  “Artık bunları değiştirmek istiyoruz. Sürekli inşaatlarla veya kredi faizleriyle, kredilerle insanların kalkınmasını sağlamak gibi hedefimiz yok. Hedefimiz üretime dayalı istihdam sağlamaktır. İçerideki kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Çok ciddi anlamlarda israflar olduğunun farkındayız. Bu yüzden israfın önüne geçmek istiyoruz. İnsanların kendi çabalarıyla 2 bin 300 TL gibi bir miktar ile geçinmeye çalışırken, bürokratların çok farlı şekillerde veya insanların lokanta aç karnını doyurması bedelinin 60 TL seviyelerindeyken, meclisimizde insanlar 15 TL civarında yemek yiyebiliyorlarsa burada bir adaletsizlik olduğunun farkındayız. Bunları değiştirmek istiyoruz. Bunların karşısında dimdik durmak istiyoruz. İnşallah başaracağız. Halkımız teveccüh gösterecektir” dedi.

“ÇALIŞAN HALKIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Kimsenin kimseye muhtaç olmayacağı bir ülke olmak için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Baskın; “Geçmişe baktığımızda 2000’li yıllarda bir asgari ücretli bugünkü değere göre düşük bir maaş alıyordu. Fakat aldığı maaş ile o günün şartlarına göre 20 tane küçük altın alabiliyordu. Bugün baktığınızda maalesef 3 altın alamaz hale geldik. Bizler bunların farkındayız. Bu değerlere sahip çıkacağız. Çalışan halkımıza sahip çıkacağız. Halkımızın kendi kendini geliştirmek için hem ekonomik düzeyini yükseltmesi için hem de kimsenin kimseye muhtaç olmayacağı bir ülke olabilmemiz için elimizden gelenin en fazlasını yapacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim