Bolu Belediyesi Erbayram Sokak’ta uzun yıllardır süre gelen su baskınlarına dur dedi. Altyapı yetersizliği nedeniyle her yoğun yağışta istenmeyen görüntülerin yaşandığı Semerkant Mahallesi Erbayram Sokak’ın altyapısı ve üstyapısı, Bolu Belediyesi’nce baştan aşağı yenilendi.

Haber Merkezi

2023 yılında altyapı ve üstyapı yatırımlarına daha da hız veren Bolu Belediyesi, Semerkant Mahallesi’nde bir sokağın altyapı sorununu çözdü.

Altyapı yetersizliği nedeniyle uzun yıllardır her şiddetli yağışta sular altında kalan Erbayram Sokak’ın altyapısı, Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce baştan aşağı yenilendi. Belediye ekipleri, bölgede başlattıkları çalışma ile yetersiz kalan yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarını sıfırdan daha büyük çaplı hatlarla değiştirdiler.

Asfalt serimi de bitmek üzere

An itibariyle bölgede Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Asfalt ekipleri tarafından sıcak asfalt serimi gerçekleştiriliyor.

Muhtar Tunç: “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Çalışmaları takip eden Semerkant Mahallesi Muhtarı Enver Tunç, uzun yıllardır bölgede su baskınlarının yaşandığını belirtti. Sorunun çözümü için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ve ekibine teşekkür eden Tunç, “Semerkant Mahallesi’nde belirli sokaklarımız her yağan yağmurdan sonra sular altında kalıyordu. Taşmalar meydana geliyordu. Bununla ilgili verdiğimiz dilekçe sonucunda, Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcımız Gülden Özaydın Hanım konuya çok hassas davrandılar ve buranın altyapısını komple değiştirildi. Şuanda da sıcak asfaltı yapılıyor. Bu büyük problem ortadan kalktığı için mutluyum. Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ