Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem ve aynı gün yine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası ülkemize destek için gelen Polonya ekibi görevini tamamlayıp ülkelerine döndü. Uçaklarından inen Polonya ekibini Bolulu ve Boluspor taraftarı Semih Erdoğdu, Polonya Büyükelçisi Cengiz Fırat ve Polonya'da yaşayan gurbetçiler karşıladı.

Polonya'nın başkenti Varşova’nın Chopin havaalanında duygusal anlar yaşandı. Yardım için ülkemize gelen Usar timinin üyelerinin ve onları karşılayan Türk vatandaşlarının gözleri doldu. Polonya'da yaşayan Türkler Adıyaman Besni'de görev yapan Usar timini karşıladı.

Çok sayıda Polonya vatandaşı ve Polonya’da eğitim hayatını sürdüren öğrenciler ve yaşayan gurbetçiler tarafından karşılanan Usar timi karşılanmasında duygu seli yaşandı.

Türk öğrenciler ve Polonyalı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. Eğitim hayatını Polonya’da sürdüren Bolulu öğrenci Semih Erdoğdu arkadaşları ile birlikte Usar Timine yaptıkları kurtarma çalışmaları için tek tek teşekkür ettiler.

Timin komutanı Bartkowiak şöyle konuştu: “1 can, dünya kurtarmak demek bizim için. 12 can kurtardık. 12 dünya kurtarmış olduk” şeklinde konuştu.

Bolulu öğrenci Semih Erdoğdu ise şunları ifade etti; “Polonya'da yaşayan vatandaşlarımız ile beraber Usar timini havaalanında karşıladık. Timin komutanına teşekkürlerimi ilettim.  Bartkowiak ve timi bir kahraman, tıpkı deprem bölgesinde şuanda çalışan diğer isimsiz kahramanlarımız gibi” dedi.

Editör: TE Bilisim