(HABER: ASLI AKIŞ)- Bolu İl Eğitim-iş Sendikası Başkanı Erkan Korkmaz, geçtiğimiz günlerde bir anaokulunda meydana gelen ve üyesi olan H.Y'nin kızının ağır bir şekilde yaralanması olayını hatırlatarak, “Eğitim-İş Kazandı, Bolu İl Milli Eğitim Kaybetti!” dedi.

 Son yıllarda sendikal siyasi referanslarla okul yöneticileri atandığının altını çizen Erkan Korkmaz, okul yöneticilerinin liyakatsızlık, ehliyetsizlik ve sorumluluk duygularının yetersiz olduğuna işaret etti. Öte yandan, bir anaokulunda meydana gelen olayın ihmaller zinciriyle yaşandığını ve öğrenci-veli olan üyelerin yaşadığı travmaların unutulamayacak boyutta olduğunu ifade etti. Uzun bir tedavi süreci yaşandığını ve bu süreçte ailenin maddi ve manevi olarak yıprandığını vurguladı.

Korkmaz,  “Son yıllarda sendikal siyasal referanslarla atanan liyakatsız, ehiyetsiz, sorumluluk duyguları yeterince gelişmemiş okul yöneticileri ortaya koydukları yönetim anlayışları ve uygulamaları ile öğrenci-öğretmen-veli başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşlarını mağdur, mutsuz ve huzursuz etmektedir” şeklinde konuştu.

“TRAVMALAR YAŞADI”

Özellikle bir anaokulunda yaşanan ve üyelerinden birinin çocuğunun ağır yaralandığı olayda, yaşanan ihmaller zincirinin ve sonrasındaki sürecin mağduriyeti artırdığını ifade eden Korkmaz, “Yaklaşık iki yıl önce ilimizde bir anaokulunda, okulöncesi eğitimine devam eden üyemiz H.Y’nin kızı okulda elinden ağır bir şekilde yaralandı. İhmaller zincirinin de etkisiyle uzun bir tedavi süreci yaşandı. Bu süreçte öğrenci velisi olan üyelerimiz H.Y ve İ.Y maddi ve manevi olarak yıprandı. Yaralı çocuk ise hayatı boyunca unutamayacağı travmalar yaşadı” dedi.

“KARAR İPTAL EDİLDİ”

H.Y'nin demokratik hukuk kuralları içinde tepki göstermesi sonucunda disiplin soruşturması başlatıldığını ancak mahkeme kararıyla verilen cezanın iptal edildiğini belirten Korkmaz, “Öğrencinin annesi-velisi üyemiz H.Y yüreği yaralı bir anne, bir öğretmen ve veli olarak demokratik hukuk kuralları içinde ve saygı çerçevesinde yaşanılan olayda-süreçte sorumluluğu olduğuna inandığı kişilere tepki gösterdi. Bu durum ilgilerce şikayet konusu yapıldı ve üyemiz H.Y hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Soruşturma neticesinde muhakkiklerce üyemize “kınama” cezası teklifi getirildi. Bu teklif birinci disiplin amiri tarafından bir alt ceza olan  “uyarı” cezası olarak uygulandı. Buna üyemiz tarafından İl Milli Eğitim Disiplin kuruluna yapılan itiraz da reddedildi. Disiplin Cezası il milli eğitim disiplin kurulunca onaylandı.

Verilen cezanın iptali için Eğitim-iş bölge avukatı AV.Hande Nur Kaymakçı tarafından üyemiz adına Bolu İdare Mahkemesi’nde dava açıldı. Bu dava neticesinde verilen disiplin cezası Bolu idare Mahkemesi’nin  27/10/2023  tarih ve 2023/1365 sayılı kararı ile İPTAL edildi.” ifadelerine yer verdi.

“DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Korkmaz, eğitim alanında yaşanan olumsuzluklara karşı mücadelelerinin devam edeceğini ve haklı-mağdur olan üyelerinin yanında olacaklarını paylaşarak; “Kendine bağlı bir okulda yaşanan olumsuz bir durum neticesinde haklıyı, haksızı, mağduru ayırt edemeyen ve mağduru, acılı bir anneyi, bir öğretmeni cezalandırmayı tercih eden Bolu İl Milli Müdürlüğünün tesis ettiği işlem yargıdan döndü.Bu süreçte mağdurken cezalandırılan,fakat yılmayan hukuk kuralları içinde direnmeyi tercih eden Üyemiz H.G’yi ve süreç içinde hep yanımızda olan  sendikamız avukatı Hande Nur Kaymakçı’yı tebrik ederim.

Eğitim- iş olarak eğitim öğretim alanında yaşanan tüm olumsuzluklara karşı demokratik hukuk kuralları içinde direnmeye devam edeceğimizi, haklı ve mağdur olan tüm üyelerimizin yanında olacağımızı bir kere daha ilan ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Oğuzhan EKE