Eğitim -İş Bolu İl Başkanı Erkan Korkmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın, Atatürk ve İzzet Baysal’ın fotoğraflarının yerine, rektörün kendi fotoğrafını faaliyet raporlarına koydurttuğunu dile getirdi. Korkmaz, rektörün görevden alınması istedi.

Haber: Oğuzhan Eke

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Eğitim-İş Bolu İl Başkanı Erkan Korkmaz, dikkat çeken bir iddiada bulundu. Rektör Alişarlı’nın, Mustafa Kemal Atatürk ve üniversitenin kurucusu İzzet Baysal’ın fotoğraflarını faaliyet raporlarından kaldırdığını ileri sürdü.

“MUSTAFA ALİŞARLI'NIN FOTOĞRAFINA YER VERİLMİŞTİR”

Korkmaz, rektörün kendi fotoğrafını raporlara tam sayfa olarak koyduğunu belirterek, “Köklü bir geçmişe sahip olmasına rağmen uzun zamandır atama skandalları ve rektörün akıl almaz uygulamalarıyla gündeme gelen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde sendikamız tarafından ortaya çıkarılan son olay artık bardağı taşırmıştır. Üniversiteler akademik ve idari faaliyetlerini her yıl büyük bir özenle faaliyet raporu olarak yayımlamaktadırlar. Tüm birimlerin katkı sunduğu bu raporlar Rektörlük tarafından kamuoyuna sunulmaktadır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından 2014 - 2019 yılları arası yayımlanan faaliyet raporlarının üst kısmında Atatürk ve İzzet Baysal'ın fotoğrafları tam sayfa olarak yayımlanmakta iken 2020 yılı itibariyle Atatürk ve İzzet Baysal'ın fotoğrafları kaldırılmış yerine tam sayfa olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı'nın fotoğrafına yer verilmiştir” dedi.

“DERHAL GÖREVDEN ALINMASI GEREKMEKTEDİR”

Rektörün görevden alınması gerektiğini belirten Korkmaz, “Atatürk ülkemizin; İzzet Baysal üniversitemizin kurucusudur. Vatandaşı olunan ülkenin kurucusunun, görev yapılan üniversitenin kurucusu ve isim sahibinin fotoğrafını kaldırarak kendi fotoğrafını koymak milli değerleri, Bolu'yu ve Bolu halkını yok saymaktadır. Geldiği günden beri Bolu ve Bolu halkı aleyhinde yer alan, üniversitemize verdiği zararlar sebebiyle ilimizin gelmiş geçmiş en meşhur rektörü olan bu şahsın derhal görevden alınması gerekmektedir. Milli değerler Eğitim-İş'in kırmızı çizgisidir; bu değerlere düşmanlık yapanlar Eğitim-iş'i karşılarında bulmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE