CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan, yerel seçimde aday olmamasını isteyerek, “Sayın Başkan gerçekten Cumhuriyet Halk Partisini düşünüyorsa, fedakârlık yapmalı ve aday olmamalı” dedi.

Haber: Oğuzhan EKE

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olup olmayacağı tartışılıyor. Kimi zaman İYİ Parti ile adı anılan Başkan Özcan’ın, yerel seçimlerde bağımsız olarak belediye başkanlığına aday olacağı da sık sık dile getiriliyor. CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu da Başkan Özcan’ın yeniden adaylığını değerlendirdi.

“GÖRDÜĞÜM BİR ARAYIŞ İÇERİSİNDE TANJU BEY”

Türkoğlu, Özcan’ın parti arayışı içerisinde olduğunu dile getirerek, “Belediyeyi aldıktan sonra yaşadığımı süreç, bizim kontrolümüz dışında, Tanju Bey’in ulusal gündemler, partiyle ilgili açıklamalardan kaynaklı partimizden ihraç edildi Tanju Bey.  Tanju Bey’in bu kadar bilinir olmasında, bu kadar tanınır olmasında 4 dönem milletvekilliği, 1 dönem belediye başkanlığı yapmasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok büyük bir katkısı var. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı Tanju Bey’in bir vefa borcu var. Kendisi de ‘Hala ben Cumhuriyet Halk Partiliyim’ diyor ama gördüğüm bir arayış içerisinde Tanju Bey. Belediye Başkan adayı olacağını ifade ediyor. Bazen tarafsız olacağını söylüyor. Bazen farklı siyasi partilere göz kırpma olayı söz konusu. Farklı siyasi partilerin genel başkanlarına olağanüstü övgüler söz konusu” dedi.

“TEMELİNDE KOLTUK KAYGISI OLDUĞU ALGISI OLUŞUR”

Başkan Özcan’ın yeniden aday olmasının, “koltuk sevdası” algısı oluşturacağını belirten Türkoğlu, “Bu partilerin bütün kadrolarının emeği var. Sadece benim değil. Ben de Tanju Bey’in belediye başkan adayı gösterilmesi için genel merkez nezdinde bir sürü girişimde bulundum, Merkez İlçe Başkanı olarak ve bir kazanım oldu. Şimdi bunların hepsini yok sayıp, farklı bir siyasi partiden aday olursa bu Tanju Bey’in bütün hareketlerinin, özellikle Cumhuriyet Halk Partisini eleştiren, bütün hareketlerini boşa düşürür.  Bunların temelinde koltuk kaygısı olduğu algısı oluşur. Özellikle bende” ifadelerini kullandı.

“DEĞERLENDİRME YAPMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Türkoğlu, Özcan’ın aday olmamasını isteyerek, “Sayın Başkan gerçekten Cumhuriyet Halk Partisini düşünüyorsa, gerçekten ‘Beni bu noktaya Cumhuriyet Halk Partisi getirdi, Cumhuriyet Halk Partisinin içinde bulunduğu kısır döngüden kurtulmasını istiyorum, o yüzden bu tür şeyleri söylüyorum’ diyorsa fedakârlık yapmalı ve aday olmamalı. Hem başka siyasi partilerden hem de Cumhuriyet Halk Partisinin önünü kesmek anlamında bağımsız aday olmamalı. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, kim ne derse desin, Bolu’da bir milletvekili çıkardı her şeyden önce. Bu da partinin burada bir kitlesinin olduğunu, seçmen kitlesinin olduğunun gösterir. Yerel seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi hala en önemli aktörlerden birisi. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisinin oylarını bölmemek adına, zarar vermemek adına, Başkan tekrar aday olup olmama konusunda değerlendirme yapmalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE