Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Cumhurbaşkanı seçimin ikinci tur sonuçlarına ilişkin konuştu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için Bolu'da istedikleri sonucu alamadıklarını ifade eden CHP İl Başkanı Ersan Türkoğlu, bu süreci detaylı bir şekilde analiz edeceklerini ve Bolu merkezde ve ilçelerde yaşanan süreci kapsamlı bir şekilde inceleyip değerlendireceklerini belirtti.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

Türkiye 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylaması için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildi. CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu’da seçim sürecinde yaşananlar ve seçim sonuçlarını değerlendirdi.

“SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Türkoğlu, seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ederek; “Bu memleketin birer yurttaşıyız ve bizleri yönetenlerin aldığı her karar bütün yurttaşlarımız gibi bizleri de etkiliyor. Ekonomik kararlardan tutun, sosyal, siyasi kararlara kadar hepsinden etkileniyoruz. Umarım bundan sonraki süreç ülkemizin hayrına olur temennimiz bu.” diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI KARA PROPAGANDA YÜRÜTTÜ”     

Seçim kampanyalarının eşit şartlarda gerçekleştirilmediğini vurgulayan Ersan Türkoğlu;  “Çok kısa bir sürece sıkışmış ve Türkiye’nin yaşadığı en büyük depremden sonra geçekleşmiş bir seçim sürecini yaşadık. Bu seçim sürecinde ne yazık ki özellikle Cumhur İttifakı bana göre gerçeği yansıtmayan çok sert, karşı tarafı terörle, teröristlerle bir arada tutan, dini konularda vatandaşın aklında çok çirkin izler bırakacak kara bir propaganda yürüttü. Biz hem ilk turda hem ikinci turda bu propagandanın işe yaradığını, özellikle kırsaldaki vatandaşlarımızın bize olan tepkilerinde gördük.” İfadelerini kullandı.

“BİZİ AÇIK AÇIK TERÖRİST OLARAK İLAN EDİYORLARDI”

İl Başkanı Türkoğlu, AK Parti il başkanlığı tarafından vatandaşlara SMS’ler atılarak da propaganda yapıldığını söyleyerek; “İlimizde AK Parti il başkanlığı tarafından Bolu’da yaşayan bütün yurttaşlarımıza atılan bir önceki süreçte SMS’ler vardı. Bizleri o SMS’te açık açık söylemeseler bile terörist olarak ilan ediyorlardı, vatan haini olarak ilan ediyorlardı. Sadece kendilerine ciddi anlamda destek veren ulusal basının büyük bir kısmını kenara bırakın, yerelde de SMS’lerle, sosyal medya ile bu kara propagandalarını en uç noktaya kadar sürdürdüler. Bunun neticesinde etkilenen, fikrini değiştiren, ülkedeki bütün sıkıntıları ikinci plana alan bir seçmen kitlesi oldu.” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK VE SOSYAL KONULARDA ÇOK SIKINTI YAŞAYACAĞIZ”

İlerleyen süreçte hem ekonomik hem de sosyal konularda sıkıntılar yaşanacağına işaret eden Ersan Türkoğlu; “Yaşayarak göreceğiz, ülkemizin ekonomik veriler göz önünde bulundurularak söylüyorum ben bunu bundan sonra daha sıkıntılı bir sürece gireceğini yaşayarak göreceğiz. Şu da bir gerçek bizler de iktidar olsaydık bu süreci yaşamak zorundaydık. Çünkü 21 yıldır özellikle son 10 yıldır tamamen hatalarla, büyük hatalara yönetilen bir ülkeden bahsediyoruz. O yüzden de mevcut iktidarın işi yine kendi hatalarından çok daha zor ama asıl milletimizin işi zor. Allah milletimize kime oy verirse versin yardım etsin. Önümüzdeki süreçte hem ekonomik hem sosyal konularda çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI BELLİ ORANDA DUYURDUK”

14 Mayıs seçimlerinin akabinde ikinci tur cumhurbaşkanı seçimleri için oy alabilecekleri mahalle ve köylerin tespitini yaptıklarını belirten Türkoğlu; “Mahalleleri, köyleri tespit ettik ve çalışmalarımızı nokta hedefli gerçekleştirdik. İşin aslını söyleyeyim çalışmalarımızı gerçekleştirirken sosyal medyadan ve basından çok fazla duyurmamaya çalıştık, özen gösterdik. Belli bir oranda duyurduk. Bunun sebebi de biz çalışmaları yaptıktan sonra çalışma yaptığımız bölgede ne yazık ki yine bunun çok net örneklerini de belki ileride anlatabiliriz. Vatandaşlarımıza bize ilgi gösteren insanlara yönelik mevcut iktidarın Bolu’daki yerel temsilcileri tarafında yapılan baskılar söz konusu oldu. O yüzden biz yaptığımız çalışmaları çok fazla duyurmadık. Süreç öyle veya böyle tamamlandı” ifadelerine yer verdi.

“SÜRECİ HER YÖNÜYLE ANALİZ EDECEĞİZ”

CHP İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bolu’dan istedikleri kadar oy alamadığının altını çizerek; “Cumhurbaşkanı adayımızın Bolu’dan bizim istediğimiz kadar iyi bir sonuç alamadığını farkındayız. Bu süreci her yönüyle bizler de kendi içimizde analiz edeceğiz. Hem Bolu merkez de hem ilçelerimizde sürecin tamamını çok kapsamlı bir şekilde inceleyip, değerlendirme yapacağız.” Şeklinde konuştu.

PARTİSİNİN TÜM EMEKTARLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisinin Bolu Örgütüne seçim çalışmalarında verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Türkoğlu; “Partimizin başta kadın kolları olmak üzere yönetim kurulu üyeleri, normal üyelerimiz, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri yani bütün unsurlarıyla ilçe başkanlarımızla, ilçe örgütlerimiz büyük bir emekle çalıştılar. Çok büyük kaynaklarla değil, dar bütçeyle çalıştılar. Bunun neticesinde de yine Bolu’nun son 20-25 yıllık seçim sürecini analiz edersek bana göre yine puanımızı yükselterek iyi bir noktaya partiyi taşıdılar. Bugün Bolu, artık aday kim olursa olsun sosyal, demokrat Cumhuriyet Halk Partili bir milletvekilini meclise gönderme gücü, kabiliyeti vardır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Bolu’nun bütün ilçelerinden oy almayı başarabilen siyasi bir partidir. Tanju Beysiz geçirdiğimiz ilk seçimdi bu biliyorsunuz, oy oranımızı istediğimiz şekilde arttıramasak bile belli bir tabanımızın belli bir gücümüzün olduğunu bu seçim bize göstermiştir. Ben partimize emek veren, hiçbir karşılık beklemeden çalışan, özellikle son gün sandıklara muazzam bir şekilde sahip çıkan çok fazla genç kardeşimiz vardı onlara teşekkür ediyorum. Emek verenlere teşekkür ediyorum. Bütün samimiyetimle ülkemizin aydınlık, ekonomik olarak refah, gençlerimizin iş sorunu olmadığı günler geçirmesini temenni ediyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ