Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, seçim ve sandık güvenliğine ilişkin değerlendirmede bulunarak, oy kullanacak seçmenlere dikkati olmaları yönünde uyarıda bulundu.  Türkoğlu; “Birçok platformun hazırladığı kısa videolar var. Oy kullanmaya gitmeden önce nelerin sakınca doğuracağını görmek için o videoları izlemelerini naçizane tavsiye ediyorum.” Dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Seçmenlerin, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği esaslar kapsamında 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için demokratik haklarını kullanma sürecinde bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor.

Milletvekili seçiminde 24 partinin yer aldığı birleşik oy pusulası kullanılacak. Uzunluğu 1 metreyi bulan pusula, yurt içinde 11 seçim çevresinde kullanılacak. Diğer yerlerde ise parti sayısına göre 9 farklı boyda pusula olacak.

“KARIŞIK BİR SEÇMEN PUSULASIYLA KARŞILAŞACAĞIZ”

CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, 14 Mayıs seçimlerinde karışık bir seçmen pusulasıyla karşı karşıya gelineceğine dikkat çekerek; “Karışık bir seçmen pusulasıyla karşılaşacağız. Cumhurbaşkanı adaylarına ayrı, ittifaklara ve ittifak içerisindeki partilere ayrı oy verecekler seçmenimiz. Örneğin Millet İttifakı’nda Bolu’da iki tane siyasi parti milletvekilliği için yarışacak, biri İYİ Parti, biri Cumhuriyet Halk Partisi. İttifakın diğer ortakları yani Saadet Partisi, DEVA’ nın, Gelecek Partisi’nin, Demokrat Parti’nin oy pusulalarında yeri olmayacak. Ondan dolayı seçmenlerimiz oy kullanırken gönül verdiği ittifaka, gönül verdiği partiye oy basarken dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“MÜHRÜ BASMA VE KATLAMAYA DİKKAT EDİLMELİ”

Oy verme işleminde mührün doğru basılması yönünde ikazda bulunan Türkoğlu; “Sandık kurullarındaki görevli arkadaşları, sandık kurulu başkanlarını zan altında bırakmak istemem ama basit gerekçelerle, işte mühür taşmış, şöyle olmuş, böyle olmuş gibi gerekçelerle oy pusulaları iptal edilebiliyor. O bağlamda mümkün olduğu kadar mührü basarken dikkat etmelerini, katlarken işte taşırmayacak şekilde, başka bir partinin oy alanına mührü bulaştırmayacak şekilde katlamalarını öneriyorum.” dedi.

“SANDIK GÖREVLİLERİMİZE EĞİTİM VERİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve birçok sivil toplum kuruluşu sandık güvenliği ve oy kullanımı ile ilgili Bolu’da çalışmaları ile eğitimleri olduğunun da altını çizen Türkoğlu; “Bunlardan biri “Oy ve Ötesi”,  bağımsız bir kurum hiçbir siyasi partinin etkisinde değil. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak da kendi üyelerimize ve sandık görevlilerimize bu tür eğitimleri veriyoruz. Oy kullanma ile ilgilide nelerin sıkıntılı olacağı konusunda buraya gelen arkadaşlarımıza bilgi veriyoruz. Bu konuda çok basit yöntemlerle bile bilgi sahibi olabilirler. Birçok platformun hazırladığı kısa videolar var. Oy kullanmaya gitmeden önce nelerin sakınca doğuracağını görmek için o videoları izlemelerini naçizane tavsiye ediyorum. Önemli bir seçim çünkü.” şeklinde konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE