Taraftar grubu yaptığı yazılı açıklamada, şehirdeki siyasilerin, yöneticilerin ve yetkililerin Boluspor’u sahipsiz bıraktıklarını dile getirdi.

Geosis Boluspor’un 67 yıllık futbol mabedi, Bolu Atatürk Stadyumu kapılarını kapattı. Stadyumun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kullanıma kapatılmasıyla birlikte Geosis Boluspor, iç sahada oynamasını gereken Erzurum FK maçını Ankara’da bulunan Aktepe Stadyumunda oynamak zorunda kalacak. Kırmızı beyazlılar iç sahada oynaması gereken maçları da başka şehirlerde oynayacak.

Taraftar grubu tarafından yapılan açıklamada, Geosis Boluspor’un yıllardır verdiği mücadeleye rağmen destek göremediği, seçim dönemlerinde verilen stadyum sözlerinin tutulmadığı ve Bolu’nun sporda geri plana atıldığı vurgulandı.

“Herkes unutur, siz bile unutursunuz ama biz unutmayız!”

Eski Alem tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “67 yıllık evimiz Bolu Atatürk Stadyumu’na bu hafta itibariyle veda ediyoruz. Şehrin ileri gelenleri, siyasileri, mangalda kül bırakmayanları, en büyük Bolusporlular (!) ve Bolulular birbirinizin kuyusunu kazmaktan bizlere bu günleri de yaşattınız. Bir ilke imza attınız; liglerde stadyumu olmasına rağmen -sayenizde- başka stadyumlarda mücadele etmek zorunda bıraktınız Boluspor'umuzu. Herkes unutur, siz bile unutursunuz ama biz unutmayız! 2004 yılında Abant, BoluspoCun elinden alınırken yaşananları, Meclis kürsülerinden Bolu'ya yeni stadyum seslerini, 2019 yılında yeni stadyumun temeli bu yıl atılacak demeçlerini, 2024 yılında Gölcük Boluspor’un elinden alınırken yaşananları, Seçim çalışmalarında Boluspor ve stadyumla ilgili verilen sözleri, Kendi şehrinin takımı binbir dertle uğraşırken İstanbul takımı formalarıyla İstanbullara taşınanları, beyanatlar verenleri. Bolu Atatürk Stadyumu'nun yolunu ve Boluspor'u sadece seçim dönemlerinde hatırlayanları! Sizler unuttunuz.

“Biz unutmayacağız”

Bu stadyum bir anda yangın ve deprem yönetmeliğine uygunsuz hale gelmedi. Kamunun yararına kullanılan bir alanda kimler ihmalkar davrandı, kimler görevlerini yerine getirmedi de stat kullanılamaz hale geldi? Kamuyu kimler zarara uğrattı, başkalarının sorumsuzlukları yüzünden neden Boluspor mağdur ediliyor? En ücra ilçelere bile stadyum yapılırken neden Bolu'ya yeni stadyum yapılmadı ya da var olan stadyumumuzun eksiklikleri neden giderilmedi? Bolu halkının seçtiği siz siyasiler; Birbirinizle promil savaşı yapmak yerine stadyumun onarılmasında ben ön ayak olacağım cümlesini neden kuramadınız? Her konuda uzman belediye başkanımız, İstanbul takımlarının yabancı hakemleri ile dertleneceğine makam koltuğundan 300 metre ilerideki stadyum için neden dertlenmediniz? Hayır, hasenatta yarıştığını iddia edenler; Hayrına şu stadyuma bir el atalım neden demediniz? Şimdi hepiniz sevda çiçeği olup, güya sorun çözeceksiniz ama biz Boluluların bir deyimi vardır; olan olduktan sonra daraba çeksen n’olur? deriz. Aklınızda olsun, siz betonda dökseniz biz unutmayacağız.”

Muhabir: BURHAN YEŞİLTAŞ