(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolulu Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kazım Oksay, “Bolulular biraz dikkatli olsunlar ve milletvekilleri seçimi sırasında, bakan olma niteliklerine sahip insanları bulup, aday yapsınlar” dedi.

Bolu Platformu tarafından “100. Yılında Cumhuriyete Kanat Gerenlere Saygı Gecesi” düzenlendi. Programda Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kazım Oksay da Bolu’ya yaptığı hizmetlerle anıldı. Kazım Oksay, programda Bolu halkına ve Bolulu siyasilere seslendi. Oksay, şu ifadeleri kullandı:

 “Bolulular biraz dikkatli olsunlar ve milletvekilleri seçimi sırasında, sadece kendilerini Meclis’te milletvekili olarak temsil edecek değil, bakan olma niteliklerine sahip insanları bulup, onları aday yapsınlar. Onların milletvekili olmasını sağlasınlar. Ve eğer parlamenter sistem devam ederse, bakan adaylarını kendileri göndermiş olsunlar…  Yoksa milletvekili olarak da birtakım işler yapmak mümkün.  Ama sözünüzü dinletebilirseniz! Kuvvetiniz, kudretiniz varsa, milletvekilliğinde de bir şeyler yaptırabilirsiniz. Ama çok az bir şey yaptırabilirsiniz. Ama bakan çıkarırsanız, çıkarabilirseniz, herhalde durum, geçmişteki örneklerine bakarak daha fazla hizmet etme ve ettirme imkânını sağlamış olursunuz…”

Oksay, Mengen ilçesi sınırlarında olan Ağalar Köyü’nde, 1933 yılında dünyaya geldi. Kazım Oksay’ın babası, Osmanlı Saray Mutfağında görev yaptı. Kazım Oksay, eğitim-öğrenim yaşamını Ankara’da ve İstanbul’da sürdürdü. Bolu Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. Siyasi hayatında Abant otellerinin restore edilmesi, Bolu Organize Sanayi arazisinin tahsisi ve küçük organize sanayinin kurulması hizmetlerine katkı sağladı. Ayrıca Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinin kurulmasında öncülük etti.  Türkiye Kalkınma Vakfının Bolu’ya getirilmesi, Mengen Aşçılık Okulu gibi birçok hizmette dönemin Bakanı olarak imzası bulunuyor. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ve İzzet Baysal Vakfı’nın kuruluşunda da emek verdi.

Editör: Oğuzhan EKE