(Haber: Huri Afacan) - YRP Bolu Belediye Başkan Adayı Faruk Bayrakdar, İzzet Baysal’ın vefatının yıl dönümünde, “Bolu’muza 100’den fazla eser kazandırdı. Bıraktığı tüm bu emanetlere sahip çıkmak zorundayız” dedi.

İzzet Baysal Vakfı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kurucusu, hayırsever İzzet Baysal’ın vefatının 24’üncü yıl dönümü. Yeniden Refah Partisi (YRP) Bolu Belediye Başkan Adayı Faruk Bayrakdar da İzzet Baysal’ın vefatının yıl dönümünde anma mesajı yayımladı. Bayrakdar, İzzet Baysal’ın Bolu’ya bıraktığı eserlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR KİŞİLİK OLDU”

“Bolu’nun Babası İzzet Baysal, yaptığı yatırımlarla genç Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde ülkesine büyük katkılar sundu. Yurt içi istihdam yaratarak, ülkesinin geleceğine ve gençlerine imkanlar sağladı. İş hayatının yanısıra büyük bir hayırsever olarak Türkiye’ye örnek bir kişilik oldu.

“BOLU’MUZA 100’DEN FAZLA ESER KAZANDIRDI”

Bolu’muza 100’den fazla eser kazandırdı. Bugün Bolu’ya nereden girersek girelim, hangi açıdan hangi yönden bakarsak bakalım onun eserleri ve emekleriyle karşılaşırız. Bolu’da doğan binlerce bebek, önce İzzet Baba’nın emeğinin eseri olan hastanede gözünü açtı, onun yaptırdığı okulda eğitimi aldı, Türkiye’nin ilk vakıf ve Devlet üniversitesinde mesleğine ve hayatına hazırlandı.

“BIRAKTIĞI EMANETLERE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

Biz Bolulular, onun bıraktığı tüm bu emanetlere sahip çıkmak zorundayız. Bolu’yu Bolu yapan ne varsa, hepsi İzzet Baysal ve onun bize hediyesi İzzet Baysal Vakfı sayesindedir. Değerli büyüğümüz İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal da bu anlayış ile hâlâ Bolu için eğitim ve sağlık yatırımlarına, vakıf aracılığıyla devam etmektedir.

“KENDİSİNİ SEVGİ, SAYGI VE HÜRMETLE ANIYORUM”

Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası sahibi, Bolu’nun Babası, büyük hayırsever ve iş insanı merhum İzzet Baysal’ı, Bolu’ya bıraktığı eserler ve en önemlisi onun eserleri sayesinde ülkemizin geleceği için çalışmak adına yetişen nesillerin ışığında; kendisini sevgi, saygı ve hürmetle anıyorum. Allah mekânını cennet eylesin.”

Editör: Ebru Buket EKE