(Haber: Huri Afacan ) - Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, yatırımcıları Seben’e davet ederek, “Bizler belediye olarak yer vermeye hazırız. Devlet’imizin vermiş olduğu teşvikler de var” dedi.

Köroğlu TV’de yerel seçim heyecanı ‘Seçim Arenası’ ile başladı. İlk bölüm 27 Aralık Çarşamba günü Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak’ın katılımında gerçekleşti. Kavak, canlı yayında gazeteciler Oğuzhan Eke ve Aslı Akış’ın sorularını yanıtladı. 2019’da göreve başlayan Başkan Kavak, 5 yıllık süreçte ilçede yaptıkları yatırımları ve çalışmaları tek tek anlattı. Kavak’ın üzerinde durduğu konulardan birisi de Seben’in dışarıya göç vermesi oldu.

“BİR ANDA 500 NÜFUS KAYBOLMUŞ”

Seben’de faaliyet gösteren süt ürünleri fabrikasını hatırlatan Kavak, “2012 yılına kadar Mudurnu – Seben Süt Ürünleri fabrikamız vardı. Kapandı. İflas durumu gerçekleşti. Akabinde Bolu’ya ve farklı illere sürekli nüfus noktasında akış gerçekleşti. Bu biz derinden yaraladı. O dönem ki belediye başkanımız, Süleyman Başkanım da bu durumdan çok mustaripti, bizler de mustaribiz. Bir anda 500 nüfus kaybolmuş, farklı farklı yerlere gitmiş” dedi.

“BİZ SONUNA KADAR DESTEK VERELİM”

Seben’e gelen yatırımcıya destek verme düşüncesinde olduklarını aktaran Kavak, “Şimdi şöyle de hayatın bir gerçeği var. Sadece Seben’de değil… Küçük ilçelerin hepsinde şehre doğru bir kayış var. Tabi biz burada mazeret üretme noktasında değiliz, çözüm bulma noktasındayız. Bizler şunu düşündük… Mevcudu muhafaza edelim, üzerine ekleme yapalım. Bunun için bize gelen yatırımcı olursa, biz sonuna kadar destek verelim. Biz bu düşünce ile çalıştık” ifadelerini kullandı.

“4-5 TANE ÜRETİM İŞLETMESİNE İHTİYAÇ VAR”

Bolulu yatırımcılara seslenen Kavak, yer tesisine hazır olduklarını ifade ederek, “Biz buradan Köroğlu TV vasıtasıyla, Bolu’daki iş adamlarımızı Seben’e davet ediyoruz. Bakan teşvik bölgesi... Bizler belediye olarak yer vermeye hazırız. Devlet’imizin vermiş olduğu teşvikler de vardı, bunları da kullanalım. Gelin, bizim fazla 10-15 fabrika gibi bir beklentimiz yok. Seben’in şu anda acil olarak 4-5 tane üretim işletmesine ihtiyacı var. Çünkü normal nüfusumuzu bizim tutmamız lazım. Hafiften de geri dönüşü başlatmamız lazım diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE