Tarım ve Orman Bakanlığı “Tarladan/Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği" prensibi ile gıda güvenilirliğinin etkin ve sürdürülebilir bir şekilde temini amacıyla 81 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleşen ekmek üretim ve unlu mamuller üretim işletmelerinin denetlenmesi ilimizde yaklaşık 50 denetim gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Zekeriya Ar; “Bakanlığımız talimatlarıyla 2 hafta boyunca denetimlerimiz gıda kontrol görevlilerimiz tarafından gerçekleştirilmeye devam edecektir. Denetim seferberliği kapsamında İl Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince un ve unlu mamul üreten işletmelerimizde gerekli şartları sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik standartlara bakılacaktır.

İnsan odaklı denetimlerimiz rutin, seferberlik ve ihbar odaklı olarak aralıksız devam edecektir. En iyi denetçi vatandaşımızın kendisidir. Bu bağlamda sizler de uygunsuz gördüğünüz durumları 7/24 ALO GIDA 174 ve 112 ihbar hattına bildirebilirsiniz" dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK