Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, kendisine dosya fırlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, henüz aklanmadığını ifade ederken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Herkes bilir ki belediyede, Tanju Özcan para yemez” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi Ağustos Ayı 1’inci Oturumunda, yanında getirdiği karar dosyasını AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay’a fırlatarak, hakkındaki soruşturmalardan aklandığını ifade etti. Söz konusu dosyada hangi konular olduğu, Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2’nci Oturumunda ortaya çıktı.

“SSEVİYENİZE İNMEYE TENEZZÜL EDİP, PRİM KAZANDIRACAK DEĞİLİM”

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Başkan Özcan’ın kendisinden aşağı seviyede olduğunu dile getirerek, “Her ne kadar başkan bu dosyayı bana fırlattığını beyan etse de başkanın seviyesine inmeyi kendime zül saydığım için ciddiye almadım. Ben Uğur Akbay olarak bu şehri 15 yıl, ülkeyi 20 yıl imar eden halkın kendisi olan AK Parti’nin, bir Dünya liderinin partisine mensup bir insanım. Bu misyonun bana yüklediği ağır vebal sizin artık kendi partinizi bile utandıran; seviyesiz, kaba, edep dışı, ahlak dışı, hatta insanlık dışı şahsi şov ve söylemelerinize zaman ayırmama engeldir. Sizin seviyenize inmeye tenezzül edip, size prim kazandıracak değilim” dedi.

“O KADAR ÇOK İDDİA VAR Kİ KARIŞTIRMAYA BAŞLADINIZ”

Fırlatılan karar dosyasının, AK Parti’nin Özcan için verdiği şikayet dosyaları ile ilgili olmadığını belirten Akbay, “Böyle devam ederseniz, gidişiniz dramatik olacak. Bir kez daha uyarıyorum. Çünkü hakkınızda o kadar çok dosya, o kadar çok iddia var ki artık dosyaları karıştırmaya başladınız. Geçen oturum, ‘Aklandım’ diye pervasızca yalan söylediğin dosyanın ne olduğunu, hakkındaki iddiaları söylemeye cesaret bile edemediniz. O dosyanın bizim mart ayında sunduğumuz klasör ile hiçbir ilgisi yok. Dosya, 2019 yılında teftişten sonra müfettişlerin resen hazırladığı bir dosya. Kaldı ki bu dosyadan aklanmış falan değilsiniz. 2019 yılı iş makinesi ve damperli kamyon kiralama ihalesinde araçların arventolarının olmadığı, nerede kaç saat kim için çalıştığı belli olmadığı, hak edişlerin neye göre düzenlendiği belli olmadığı açıkça saptanmış ve Danıştay sizin aklandım yalanının tam tersine iddialar çok ciddi ama milletin parasının ne kadarının yok edildiğini hesapla diye dosyayı iade etmiş” ifadelerini kullandı.

“DAVRANIŞLARINIZ SUÇ BASTIRMAYA BENZİYOR”

Özcan’ın davranışlarıyla konuyu farklı yöne çekmek istediğini de aktaran Akbay, “Bu davranışlarınız suç bastırmaya benziyor. Hakkınızda onlarca, yüzlerce şikayet ve iddia var. Birinden aklanmadan, ‘Aklandım’ deyip bu kadar sevinmeniz, ötekileri hiç umursamamınız ama bizim klasöre gelince çılgınca davranmanız sizi çok ele veriyor” diye konuştu. Akbay, konuşmasının ardından Özcan’a Türk Kahvesi ikram etti.

“KAMU ZARARI BULUNSA SUÇLUSU ALAADDİN YILMAZ”

Özcan, fırlattığı dosyanın içeriğini aktararak, bir konunun önceki Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile ilgili olduğunu belirterek, “Burada dört tane konudan dolayı aklandığımı söyledim, o dosyayı sana fırlattım. Bir tanesi imar rantı meselesi, ikincisi Börekçiler Sokak’taki asfalt meseli, üçüncüsü iş harcıyla kanal kapatılması, orada diyor ki, ‘Eski fiyatla alarak kamuyu kâra geçirmişsin’ diyor. Dördüncüsü de bahsettiğin ihaleyi ben yapmadım Uğur Bey, haberin var mı senin? O ihaleyi Alaaddin Yılmaz yaptı. Ben göreve geldiğimde hangi araçta arvento var, hangisinde yok bunu bilebilecek durumda değilim.  Varsa ortada yargılanması gereken bir şey, benim yapmadığım ihaleden dolayı beni suçlayabilir misin? Bir kamu zararı bulunsa suçlusu Alaaddin Yılmaz olacaktı” şeklinde konuştu.

“VİCDANEN RAHAT MIYIM, RAHATIM”

Özcan, kendisinden şüphesi olmadığının altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

“Benim abdesttimden şüphem yok. 1 aydır burada müfettişler. Herhalde daha da kalacaklar. Ben bazı şeyleri ön göremeyecek biri değilim. Biz bu yola çıkarken, bu lafları ederken abdestimizden şüphemiz olmadığı için. Uğur Bey, ben cesur bir adamım. Doğruları söyleme adına görevden de alınırım, partiden de atılırım. Hiçbir şeyden korkum yok. Vicdanen rahat mıyım, rahatım. Herkes bilir ki belediyede Tanju Özcan para yemez. Tanju Özcan yolsuzluk yapmaz, yaptırmaz da… Bizim kitabımızda yazmaz.”

Editör: TE Bilisim