(İHA) - Kastamonu'nun Cide ilçesinde, fırtına sebebiyle büyük hasarın oluştuğu sahil şeridinde ekiplerin onarım çalışmaları devam ediyor. İlçede yaşayan balıkçılar ise fırtınanın durmasının ardından, teknelerden düşen balık ağlarını denizden çıkardı.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde hafta sonu etkili olan fırtına hayatı felç etmişti. Fırtına sebebiyle ilçe şeridinde bulunan, Bartın-Cide ilçesi arasında ulaşımın sağlandığı D010 karayolunun bir kısmı ise çöktü. Sahil şeridinde bulunan park, kamelyalar, yürüyüş yolları da zarar gördü. Yaşanan fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından Karayolları ve Cide Belediyesi ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, dalgaların zarar verdiği istinat duvarlarının bulunduğu alanları kamyonlarla taşınan kayalarla dolduruyor. Ulaşımın tek şeritten sağlandığı D010 karayolunda ise Karayolları ekipleri çalışma yürütüyor.

İlçede yaşayan balıkçılar ise fırtınanın ardından, limanda bulunan teknelerinde hasar olup olmadığını tespit etmeye çalıştı. Bazı teknelerden denize düşerek zarar gören ağlar ise balıkçılar tarafından çıkartıldı. İlçede balıkçılık yapan Yılmaz Can, balıkçı ağlarının denize düşmesi 300 bin lira zararının oluştuğunu söyledi.

Editör: Servet GÖKÇEK