Orman yangınıyla yapılan mücadele, il genelinde gerçekleştirilen yeşillendirme, fidan dikimleri, sel ve erozyona karşı alınan tedbirlerin yer aldığı fotoğraf sergisinde Bolu Valisi Ahmet Ümit, kendisi için en anlamlı fotoğraf ile ilgili görüşlerini paylaştı.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Orman Haftası” temalı fotoğraf sergisine gedikten sonra dönemin 14 orman muhafaza memurunun yer aldığı 4 Kasım 1925’te Mudurnu’da çekilen siyah beyaz fotoğrafın insana dokunduğunu söyledi.

“ÇOK ANLAMALI BULDUM ÇÜNKÜ İNSANA DOKUNULMUŞ”     

Vali Ahmet Ümit, orman muhafaza memurluğunun kıymetli bir meslek grubu olmasına işarete ederek; “Bu fotoğrafı çok anlamalı buldum çünkü insana dokunulmuş. Bunlar bizim eski orman muhafaza memurlarından. Biliyorsunuz orman muhafaza memurluğu önemli,  bir görev ve meslek. Bugün hala var. Öncesinde erkekler vardı şimdi kızlarımızı da alıyoruz. 70 civarında kadın personelimiz var. Fotoğrafa baktığımızdaki asaleti görüyor musunuz? Böyle anlamlı ve asil bir konuyu koruyan takip edenler de böyle asil olması lazım. Hepsini rahmetle yad ediyorum” şeklinde konuştu.

Ormanlarda yapılan çalışmalar, İlkbahar ve Sonbaharın güzellikleri, Kış Manzaraları, doğa fotoğrafları, hayvan fotoğrafları, doğayı güzelleştiren çiçek fotoğrafları ve vatandaşların ormanların korunması konusunda bilinçlenmesine yönelik fotoğraflardan oluşan sergi büyük beğeni topladı.

Editör: TE Bilisim