Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen bir toplantı ile Bolu İli 2018 Genç Çiftçi Desteklemesi Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda genç çiftçiler proje kapsamında verilecek destekler hakkında bilgilendirildi. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, şube müdürleri, daire personeli ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, verilecek desteklerin verimli kullanılmasını tavsiye etti. Murat, “Genç çiftçi tebliği yayınlandı. Bunun için düzenlenen tanıtım toplantısında bir araya geldik. Şunu bilmemiz gerekiyor, 30 bin TL,  hayvancılıkta 3 bin TL’sini geri yatırma var. 27 bin TL, karşılıksız bir bedel bu ve bu rakam ciddi bir rakam. Piyasada 2 bin TL’yi bulmakta bile zaman zaman zorlanıyoruz. Bunun kıymetini bilelim.

Bu para hepimizin parası, kamunun parası, kamu kaynağı, sizin, bizim, hepimizin cebinden çıkan paralar bunlar. Bunu heba etmeyelim, bu bir hibe, heba olmasın.” diye konuştu.

İzzet Murat’ın konuşmasının ardından, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen ve Ziraat Mühendisi Burcu Baran Çetin, toplantıya katılan genç çiftçileri, desteklemenin başvuru yeri ve zamanı, aranan şartlar, temin edilmesi gereken belgeler hakkında bilgilendirdiler.

 

Editör: TE Bilisim