(Haber: Oğuzhan EKE) - Köroğlu Haber Ailesinin genç muhabiri Nilay Çelik, annesinin Cumhuriyet’in 100. Yılı için yazdığı mektubu teslim aldı. Duygu dolu anlar yaşayan Çelik, “Mektubu ömrümün sonuna kadar saklayacağım” dedi.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) 2002 senesinde, "Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" başlattı. O dönem yazılan mektuplar, 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında, sahiplerine ulaşmaya başladı.

Köroğlu TV Muhabiri Nilay Çelik’in annesi Nilüfer Çelik de 2002 senesinde, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde kızı için bir mektup kaleme aldı.  Nilay Çelik, 21 sene sonra, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, mektubu Bolu’da teslim aldı. Mektupta annesinin o dönemki düşüncelerini ve gelecek için verdiği öğütleri okuyan Nilay Çelik, gözyaşlarına hâkim olamadı.

"Şimdi haber konusu ben oldum"

Güzel anı için teşekkür eden genç muhabir, mektubu ömür boyu saklayacağını belirterek, “Öncelikle anneme çok teşekkür etmek istiyorum, böyle güzel bir şeyi düşünüp yaptığı için. Biz normalde her zaman farklı insanların hayatlarını ya da bu tarz konuları haber yapardık. Şimdi haber konusu ben oldum. Bu da beni çok duygulandırdı. Ben 4 yaşındayken yazılmış olan bu mektubu ömrümün sonuna kadar saklayacağım. Benim için çok güzel bir anı oldu. Başta annem olmak üzere, aileme Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bana bu mektubu ulaştırdıkları için çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE