Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Yetenek Her Yerde temasıyla, Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Batı Karadeniz Kariyer Fuarına katılım sağlayan gençler memnuniyetlerini dile getirdi.

Özel  Haber: Aslı Akış

BAİBÜ Gölköy yerleşkesinin açık ve kapalı fuar alanlarında gerçekleştirilen kariyer etkinliklerine öğrenci ve mezunların ilgisi büyük oldu. Türkiye’nin lider iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı yakalayan gençler, etkinlik ve stant alanlarını ziyaret ederek, kariyer planlaması yaptı.

Fuarın amacına ulaştığından bahseden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencileri Kaan Deniz Akyürek, Hasan Köse iş olanaklarının yanı sıra staj fırsatlarına dair bilmediklerini öğrendiler.

“FUAR AMACINA ULAŞTI”

Akyürek; “Fuarı sosyal medya üzerinden gördüm. Bizim için güzel bir fırsat oldu. Adını duymadığımız firmalar ile tanıştık. Staj başvurularını öğrendik, iş başvuruları dahi yaptık. fuar fazlasıyla amacına ulaştı. Mesleğime dair pek çok şey öğrendim.” dedi.

KÖSE, İLGİSİNİ ÇEKEN FİRMALARI TAKİP ETTİ

Hasan Köse; “Okulumuz Bolu’ya bir gezi düzenledi. İsmini duymadığımız pek çok firma vardı. Onlarla tanıştık. Mezun olduktan sonra iş başvuruları ve staj olanaklarını öğrendik. Stantlar arasında en çok dikkatimi çeken Tayi, Teyi, Aselsan, Roketsan, Havelsan oldu. TÜRKSAT’ta da okullarla değişik projeler peşindeler. Yarışmayı geçerseniz TÜRKSAT için uzaya uydu atıyorsunuz” şeklinde konuştu.

“FİRMALARDAN GÖRÜŞLER VE FİKİRLER ALDIK”

Düzce Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Tekdemir ise kariyer planlaması açısından önemli bir fuar olduğunu kaydetti. Tekdemir; “ Bizim açımızdan çok güzel bir fuar oldu. Beklentileri karşıladı. Yakından geçemediğimiz firmalardan görüşler, fikirler aldık. Bizleri aydınlattılar. İş olanakları açısından mülakatlara gittiğimizde neler yapmamız hangi dalda kendimizi geliştirmemiz gerektiği hakkında bilgiler edindik. Umarım devamı olur bizde katılım sağlarız” ifadelerini kullandı.

“SANAL GERÇEKLİK STANDINI ÇOK BEĞENDİM”

Pek çok standı gezerek cv bırakan Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Rehberliği Öğrencisi Öznur Kunt fuara dair izlenimlerinden bahsetti. Kunt; “Fuarı gezdik. İlk defa böyle güzel bir fuar ile karşılaşıyorum. Birçok seçenek sundu bana. Bölümüm ile ilgili gerekli stantları ziyaret ettim. Cv bıraktım, başvuru yaptım. Umarım olumlu dönüşler alırım. Sanal gerçeklik standı vardı çok beğendim. 2023 yılında fuar tekrarlanırsa katılmayı düşünüyorum” diye konuştu.

“FUAR BİR ÇOK İŞ KOLUNDA İMKAN SUNUYOR” 

Pandemide uzaktan devam eden eğitimin ardından böylesine bir fuar etkinliğinin kendilerine farklılık kazandırdığı anlatan ilahiyat fakültesi öğrencisi iki arkadaş İkra Nur ve Buse, konferansların kendilerinde yarattığı duygusallığı paylaştılar.

Nur; “İlk kez böyle bir ile karşılaştım çokta memnun oldum. Fuar bir çok iş kolunda imkan sunuyor” dedi.

“KONFERANSLAR BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRDİ”

Buse; “böyle bir etkinlik ile karşılaşmak bizim içinde farklılık yarattı. Birçok konferans oldu. Doğuda görev yapan öğretmenler konuştu. Görme engelli bir öğretmenin alaşımları beli baya bir duygulandırdı. Pes etmemiş onca yaşadığına rağmen. Bakış açımızda değiştirdi fuar, etkili oldu” şeklinde konuştu.

“UMARIM BÖYLE FUARLAR DEVAM EDER”

Fuarın çok kapsamlı olduğunu belirten radyo televizyon birinci sınıf öğrencisi Beytullah Aşçı ise beklentisinin üzerinde bir fuar ile karşılattığını söyledi. Aşçı;  “Çok kapsamlı bir fuar. Fazlasıyla iş olanağı var, yardımcı oldular. Kendi bölümüm açısında iletişim adına beklentim karşılandı. Farklı üniversiteden gelen öğrenci arkadaşlarımız ile de iletişime geçtik, herkes memnun. Umarım böyle fuarlar devam eder” ifadelerini kullandı.

“İCRA MÜDÜRÜ OLABİLECEĞİMİ ÖĞRENDİM VE MUTLU OLDUM”

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Talha Erdem, özel firmaların dışında kamu kurumları işbirliğindeki fuarın içerik olarak faydasına değindi. Erdem; “ben aynı zamanda adalet mezunuyum. Adalet bakanlığı standında icra müdürü olabileceğimi öğrendim ve mutlu oldum, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ NASIL BİR KARİYER BEKLİYOR ANLATTIK”

Ford Otosan İnsan Kaynakları ekibinden Pelin Öztüre ise fuarın kendileri ve öğrenciler açısından önemini ifade ederek, bugüne katılım sağladıkları diğer fuarlar arasında kıyaslamada bulundu.  Öztüre; “Standımıza gelen öğrencilere Ford Otosan’ın iş fırsatlarını, onları nasıl bir kariyer bekliyor hakkında bilgi verdik. İş ve staj fırsatlarına dair de paylaşım yaptık ve onların başvurularını topladık.

“TÜM PAYDAŞLARIN ÇABASI GERÇEKTEN TAKDİRE ŞAYAN”

Çok yoğun bir kalabalık var. Türkiye’nin birçok üniversitesinden öğrenciyi de burada misafir etmekten mutluluk duyduk. Kendilerinin bize gösterdiği ilgiden de de çok mutluyuz. Umarım onlar için de faydalı olmuştur. Fuara şehirlerin, üniversitelerin ve belediyelerin ilgisi büyük. Diğer katıldığımız fuarlara göre bu öne çıkıyor. Hem rektör hocamızın, hem İŞKUR’un hem de diğer paydaşların çabası ve buradaki öğrencileri zinde tutmak, yenilikler hakkında bilgi vermek, firmalarla kontak ve iletişim yaratma noktasında çabaları gerçekten takdire şayan.

Köroğlu TV mikrofonlarına fuar ile ilgili görüş bildiren öğrenciler hayal ettikleri meslekler hakkında merak ettiklerini sordular, bekledikleri ve peşinden koşmak istedikleri iş olanakları için iki gün boyunca fırsatları değerlendirdiler.

Editör: TE Bilisim