Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Çakır, son günlerde gündeme olan KYK kredi borçları hakkında yazılı bir açıklamada bulundu. Çakır; “Gençlerin önünün açılması gerekirken, gitgide kapatılıyor. Ücretsiz eğitim adı altında gençler Hükümete borçlandırılıyor. Adeta gençliği borçlandırmak için kurulan ve mağdur gençlerin ‘haciz’ tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bu sistem, gençliğimize ihanettir” dedi.

Haber: Aslı Akış

Üniversite mezunu gençlerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) olan borcunun silinmesiyle ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Çakır, öğrenim süresince devam eden ödeneklerin mezun olduktan sonra işini kuramamış gençlere yük oluşturduğuna dikkat çekti.

“GENÇLER HÜKÜMETE BORÇLANDIRILIYOR”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Çakır, “Ücretsiz eğitimin gerçekten ‘ücretsiz’ olması gerekir” diyerek; “Gençlerin önünün açılması gerekirken, gitgide kapatılıyor. Ücretsiz eğitim adı altında gençler Hükümete borçlandırılıyor. Üniversite öğrencisine, öğrenim süresince büyük destek sağlayan bu ödenekler, bozulan ekonomiyle beraber, eğitim sürecinin bitmesinin ardından mezun öğrencilerimiz, henüz işini kuramamış atanamamış bireylerimiz için büyük bir yük oluşturuyor. Gündemde faiz kaldırımı ve 1 yıl ödemesiz dönem olacağı yazılıp, çiziliyor. Bu bir çözüm değildir! Ücretsiz eğitimin gerçekten ‘ücretsiz’ olması gerekir” şeklinde konuştu.

“BU SİSTEM, GENÇLİĞİMİZE İHANETTİR”

Çakır, mezun üniversite öğrencilerinin haciz tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarının da altını çizerek; “Üniversite okuyup bitirmiş, işsiz olan yaklaşık 1 milyondan fazla gencimizin durumu ortadayken, onları borçlandırmak nasıl bir zihniyettir?  Bu destek hiçbir ideolojiye hizmet değildir. Adeta gençliği borçlandırmak için kurulan ve mağdur gençlerin ‘haciz’ tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bu sistem, gençliğimize ihanettir. Biz bu gençliğe inanıyoruz ve inanmaya da devam edeceğiz. Bize düşen bu gençliği kazanabilmektir. Bir an önce bu düşüncelerden vazgeçilmeli. Aksi takdirde beyin göçünü engelleyemeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ü dediği gibi unutmayın ki ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır.’ Gençliğe sahip çıkın! Önlerini açın!” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim