(HABER MERKEZİ)- Geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları’nın 12. Koşusu Mangallar Köyü yolu üzeri yeni Karayolları Bakımevi karşısındaki alanda düzenlendi.

Gerede Belediyesi tarafından organize edilen yarışlara birçok bölgeden çok sayıda yarışmacı ve yarış sever yoğun ilgi gösterdi.

fot galeri gif

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yarışlar başladı.

Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti Gerede İlçe Başkanı Mehmet Çongar, Gerede Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Gerede İlçe Teşkilatı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar 12.Gerede Koşusunu başından sonuna kadar ilgi ile takip ettiler.

8 Kategoride gerçekleştirilen yarışmada, dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “İnsanlık tarihinin en zengin kültürlerinden birine sahip olan medeniyetimizde güreş, okçuluk, cirit ve binicilik gibi sporlar, yüzlerce yıl önceki coşkusuyla varlığını sürdürüyor. Kültürümüzün birer aynası olan bu sporlarımızı destekleyerek geleceğe taşınması için çalışıyoruz. Rahvan at yarışları bugün Türkiye'de yaygın olarak yapılıyor. Rahvan atları koşusu geleneksel güzelliklerimizi geleceğe taşıdığımızın da bir örneğidir. Belediyemizce bu yıl 12. sini düzenlediğimiz Geleneksel Rahvan At Yarışları Gerede Koşusu'na; katılım sağlayan değerli protokolümüze, tüm yarışmacılara ve yarış severlere teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yarışlara katılan yarışmacılar; “Organizasyonu ilk başından sonuna kadar kusursuz gerçekleştiren, bizleri en iyi şekilde ağırlayan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Gerede’de evimizde gibi hissettik, Gerede’den son derece mutlu ayrılıyoruz” dediler.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ