HABER: OĞUZHAN EKE

Gerede Belediyesi hayvan barınağında köpek ölümlerinin olduğuna ilişkin, sosyal medyada görüntüler paylaşıldı. Onlarca köpeğin farklı şekillerde öldüğü görülen görüntü ve fotoğraflara ilişkin, Sokaktaki Patili Canları Yaşatma Derneği (PADER) Başkanı Alper Karmış tarafından açıklama yayımlandı.

“AZ SONRA GÖRECEKLERİMİZİN ÖNCÜSÜYMÜŞ MEĞER”

Sosyal medyada paylaşılan metinde yaşananlar anlatılarak, “Şu ana kadar her şey kanun çerçevesinde ilerlesin istedik ama kurumlar maalesef kanunu uygulamadılar. Gerede, 15:45'te mesai saatinde kapının önüne geldik. Kapılar sonuna kadar açık. Bina var, uzakta. Tabi ki gidip bakmam gerekiyordu. Girmeden hemen önce kapının hemen yanında 6-7 tane ölü köpek! Az sonra göreceklerimizin öncüsüymüş meğer!” denildi.

“BANA İFTİRA ATIP SALDIRMAYA BAŞLADI”

Saldırıya uğradığını dile getiren kişi, “Önce emniyeti arayıp can güvenliğimin sağlanmasını talep ettim. Ardından İlçe Tarım Müdürlüğünü aradım. Onları zaten denetlemeleri gereken barınağa getirene kadar öldüm! Onlar da gidip belediyeyi aramışlar. Hekim geldi. Görüntüleri görünce şok geçirdi ve bana iftira atıp saldırmaya başladı. Kendisine ‘Buna son vermezsen kayıt aldıracağım’ dedim. Ne yaptı biliyor musunuz? Belediye başkanını benim yanımda arayıp ‘Başkanım Ankara'dan hayvanseverler geldi, size iftira atıyorlar, sizi yine kötülüyorlar’ dedi. Ayıp ya ayıp!” ifadeleri kullanıldı.

HAYVANLARIN VERİLMEDİĞİNİ İFADE EDİLDİ

Köpekler için Bolu Belediyesini aradığını ancak köpeklerin teslim edilmediği belirtilerek, “İlçe Tarım Müdürlüğü sözde her şeyi görecek, kayıt altına alacak ve mecburen hayvanların transferi için en yakın belediye olan Bolu Belediyesini arayacak, ben aradım, geldiler. Vermediler. Bir tane bile hayvan vermediler. Bu hayvanlar buradan gitmek zorunda, buradan ayrılamam dedim, 3 araba Zabıta getirdiler barınağa. ‘Söz, düzelteceğiz.’ Ne sözü? Hem alanı düzelteceğiz hem yeni alan yapacağız hem de hepsini kısırlaştıracağız ama size veya bir kuruma bir tane bile köpek vermeyeceğiz. Bolu DKMP müdürlüğü tutanak tutup almalıydı, almadı. 9. Bölge müdürlüğü aldırmalıydı. İl Tarım gereğini yapmalıydı. Onlara sadece 3 video gitti. Hepsiyle kanun üzerinden konuştuk. Kalan görüntülerin hepsini onlar da seyretsin bakalım” açıklaması yapıldı.

“YAVRUSUNU YİYEN KÖPEKLERİN HAKKINI ARAMADAN GİTTİ”

İlçe Tarım hekiminin ilgilenmediği ileri sürülen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bizden sonra orası düzeltilmeye başlamış. Biz yokken yapılmalıydı ve hayvanlar hemen kısırlaştırmaya gidilmeli. İlçe Tarım hekimi Alper Bey, ‘Ben gidiyorum’ dedi. İyi de tutanağı göreyim, ne yazdın? Göremezsin. İmza atmadım? İhbarcı da şahit de benim. Size attırmak zorunda değilim. Dürüst cevap verin, vicdanınız rahat mı dedim? ‘Değil’ dedi ve arkasına bakmadan gitti. Su yok diye kar yiyen hayvanları, doymak için yavrusunu yiyen köpeklerin hakkını aramadan gitti. Hiçbir kurum gereğini yapmadı. Ben 2 gündür uyumuyorum ve hastayım. Siz de uyumayın.”

Konuyla ilgili Gerede Belediyesinden basın açıklaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim