AK Parti Bolu Milletvekili aday adayı Gökhan Aydın, partisinin aday adaylığı mülakatında kendisine  yöneltilen ‘Bolu siyaseti’ne ilişkin soruya; “Bolu’da Ak Parti’nin durumunu 3-0’dan 1-1-1 noktasına getirenlerin, vebali olanların, Bolu Belediyesi’ni bugün CHP’ye hediye edenlerin isimlerini o listede gördüğüm için aday olduğumu orada net bir şekilde ifade ettim” şeklinde cevap verdi. Aydın, hedef gösterdiği o isimlerle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Özel Haber: Aslı Akış

AK Parti’de milletvekili aday adayları için yapılan temayül yoklamasının ardından 27 Mart’ta başlatılan yüz yüze mülakat süreci sona erdi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon adayların belirlenmesi için çalışmalarına başladı.

AYDIN, MÜLAKAT SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Bolu Milletvekili aday adayı Gökhan Aydın, AK Parti, Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı alt komisyonun çalışmaları 27 Mart’ta başlamıştı. Komisyon üyeleri aday adaylarıyla yüz yüze mülakat görüşmelerini tamamladı. AK Parti Bolu Milletvekili aday adayı Gökhan Aydın mülakat sürecini değerlendirdi.

Aydın, mülakat süreci hakkında Köroğlu TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunarak; “27 Mart’ta Genel Başkan Yardımcımız Ömer İleri Başkanlığındaki komisyona Bolu’daki 27 aday adayı arkadaş olarak gittik. Mülakatlarımızı verdik. Orada bazı klasik soruların dışında herkesin meslek grubuna göre çeşitli sorular soruldu. O süreçten sonra bizim bildiğimiz şuan 9’a düşecek sayı, o komisyonun belirlediği isimlerden sonra. O komisyonda 6’ya düşürerek Sayın Cumhurbaşkanımıza verecek. Şuan o süreç orada devam ediyor Genel Merkez boyutunda” ifadelerini kullandı.

“ADAY OLURSAN AK PARTİ’YE NE KATARSIN?”

Mülakatta her aday adayına farklı sorular sorulduğunu dile getiren Gökhan Aydın, Bolu’dan aday adayı listesindeki bazı isimlere gönderme yaparak; “Kendi adıma konuşayım. Benim için heyecanlıydı. Çünkü ben bugüne kadar yaptığım hiçbir işte bir yere talip olmadım. Dediler ki, “Gökhan gel kardeşim sen bu işi yaparsın. Gel başla.” Ben şuan ilk defa bir yere talip oldum. Doğal olarak bir heyecan vardı. Yok dersem yalan olur ama kendimi de ifade edebildiğimi düşünüyorum. Bana sordukları sorulardan bir kaçını söyleyebilirim. Çünkü herkese farklı farklı sorular sordular. Klasik olarak kendini tanıt dediler. Aday olursan Ak Parti’ye ne katarsın? Bolu siyaseti ile ilgili sordukları sorular oldu. Kendin olmazsan kimi görmek istersin diye” dedi.

“BOLU BELEDİYESİ’Nİ BUGÜN CHP’YE HEDİYE EDENLERİN İSİMLERİNİ O LİSTEDE GÖRDÜĞÜM İÇİN…”

Milletvekili aday adayı Gökhan Aydın, Ak partiden bazı isimleri hedef göstererek; “Niye aday olduğumu orada ifade ettim. Listeye baktığımda Bolu halkını ve teşkilatları heyecanlandıran bir isim göremediğim, Bolu’da Ak Parti’nin durumunu 3-0’dan 1-1-1 noktasına getirenlerin, vebali olanların, Bolu Belediyesi’ni bugün CHP’ye hediye edenlerin isimlerini o listede gördüğüm için aday olduğumu orada net bir şekilde ifade ettim. Ben Milletvekilliğine değil, Bolu halkına vekillik yapmaya geldiğimi orada ifade ettim. Bu şekilde mülakatımızı tamamladık. Bundan sonra Genel Merkezimizin, büyüklerimizin takdiridir. Nasibimizde varsa olur. Olmazsa da yine Ak Partili olarak bu süreçte sahada çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BOLU DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM İSTİYOR”

Milletvekili seçimlerinde Bolu’da artık bir değişim istendiğine işaret eden Aydın; “Sayın Cumhurbaşkanımızın oy oranını tartışmaya gerek yok. Cumhurbaşkanımız ciddi bir oy oranıyla 13.’ncü Cumhurbaşkanı başkanı olarak seçilecek. Sıkıntı var mı? Var. Nerede? Milletvekilliği seçimlerinde. Onun dışında Cumhurbaşkanımızın bir sıkıntısı yok. Niye sıkıntı var? Maalesef ki Bolu artık değişim istiyor, dönüşüm istiyor. Bolu Ak Parti teşkilatları değişim istiyor. 22 yıldır 5 ve 6 adam üzerinden bu parti dönüyor. Artık Z kuşağı dediğimiz bir noktada, gençlik dediğimiz bir noktada, kan değişikliği lazım dediğimiz bir noktada Bolu değişim istiyor. Bende zaten değişimin adayı olarak çıktım. Onun için Milletvekilliğinde 3-0 mı? Evet, 3-0 alacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Değişimle birlikte Bolu 3-0 olacak. Kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

“14 MAYIS İÇİN CİDDİ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Ak Parti Bolu İl Başkanlığı SKM tarafından yürütülen seçim çalışmalarının devam ettiğini de ifade eden Aydın; “Bolu’da da SKM’mizin başkanlığında il başkanlığımızın öncülüğünde saha çalışmalarımıza, aday tanıtım toplantılarımıza devam ediyoruz. Akşam iftarlara gidiyoruz evlere. Teravih programlarına katılıyoruz. Teravih sonrası da kahve ve dernek ziyaretleri yapıyoruz. Gündüzleri de mahallelerdeyiz, semt pazarlarındayız. Yani Ak Parti teşkilatları olarak aday olalım veya olmayalım şuan sahadayız. Çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah 14 Mayıs için ciddi bir çalışma içerisindeyiz.” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ