Bir süredir yurdu etkisi altına alan ve mevsim normalinin çok üstünde seyreden sıcaklıklardan Bolu da nasibini aldı. Bolu’da da kente su ihtiyacını sağlayan Gölköy Barajı'nda su seviyesi azaldı. Su seviyesinin azalması ise endişeyi beraberinde getirdi.

Özel Haber: Yasin Celal Torun

Kuraklık nedeniyle barajlarda doluluk oranları her geçen gün azalıyor. Bir yandan orman yangınlarıyla mücadele edilirken bir yandan da barajların su seviyelerini tehlikeli bir şekilde düşürdü.

Bolu'nun içme suyu ihtiyacının karşılandığı Gölköy Barajı'nda da su seviyesinde düşüş yaşanıyor. Bu düşüş Bolu’da içme suyu sıkıntısını olacak mı sorusunu da beraberinde getiriyor.

Devlet Su İşleri Bolu 53. Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyretmesine rağmen su seviyesindeki azalmanın baraj suyunun çevre köylerin sulanmasında kullanılması nedeniyle olduğu belirtildi.

Sıcaklıkların fazla olmasına rağmen buharlaşmanın az olduğu Gölköy barajında güncel kotun 772,56, su seviyesinin ise %70 olduğu ifade edildi.

Etkili olan sıcak havaya rağmen Bolu’nun içme suyu sıkıntısı yaşaması beklenmiyor.

2000 yılından itibaren Bolu'nun içme suyu ihtiyacını karşılayan baraj, 24 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip.

Öte yandan , Gölköy barajında suların çekildiği yerlerde kuruyan ağaçlar ve çatlayan toprak sözlerden kaçmadı.

foto galeri gif

Editör: Servet GÖKÇEK