Bolu İl Müftülüğü görevi sona eren Ali Rıza Tahiroğlu, çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, “Yanlış yapan olduğu zaman önlem alıyorsunuz. Kimilerini rahatsız edebilir. Çıkarlarına, menfaatlerine dokunduğunuz insanlar olabilir ki biraz da başıma bu şekilde bu işin gelmesi, buna bağlı. Adam geliyor haksız yere sizden ihale almak istiyor, vermiyorsunuz kötü oluyor. Ondan sonra çevresini, etrafını kullanıyor” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke – Aslı Akış

Resmi Gazete atama kararları yayımlandı. Kararlar kapsamında Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, görevden alındı. Görevden alınmasına ilişkin Köroğlu TV’ye değerlendirme yapan Tahiroğlu, düşüncelerini paylaştı. Tahiroğlu, görevden alınmasında müdahale olabileceğini işaret etti.

“KEYİFLE ÇALIŞIYORUM, ZEVKLE ÇALIŞIYORUM”

Devlet memuru olarak görevini yaptığını aktaran Tahiroğlu, “Biz devlet memuruyuz. 39 yıldır çalışıyorum. Müftülük yapıyorum. Burası ikinci ilim. Osmaniye’den buraya geldim. Yaklaşık 2 buçuk yıldır da burada çalışıyorum. Keyifle çalışıyorum, zevkle çalışıyorum. Bolu’nun güzel insanlarına, bu şehre hizmet etmekten şeref duydum. Gideceğim son ana kadar da bir müftü olarak yapmam gereken şeyi sonuna kadar yaparım. Benim felsefem böyle. Buraya devletimiz verdi. Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle atandım. Yine bir sabah kalktığımda hiç bilgim yoktu buraya geldim. Yine bir sabah kalktık, efendim merkeze alındık. Bu verirken, giderken kötü olmaz” dedi.

“KISMETİMİZ NE KADARSA O KADAR KALDIK”

Bolu’ya olan beğenisini ifade eden Tahiroğlu, “Ben şunu rahatlıkla ifade edebilirim. Elimden geldiği kadar bildiğim doğru şeyler yapmaya çalıştım, gayret ettim Bundan sonra da nerede ne zaman bulunursam bulunayım, biz din görevlisiyiz. Din gönüllüsüyüz… Her gittiğimiz yerde bu sıfatımız bizim hocalık sıfatı, ölünceye kadar bizden çıkmaz. Bolu halkından hiç yorulmadık, hiç yıpranmadık. Gerçekten güzel insanları var. Her yerde olduğu gibi, Türk halkı malum belli ama Bolu’da da gerçekten böyle bir asalet var. Şehir olarak Türkiye’nin en güzel şehri... Biz de bu güzel şehirde 2 buçuk yıl rızkımız, kısmetimiz ne kadarsa o kadar kaldık. Benim burada rızkımı, kısmetimi hiçbir Allah’ın kulu, Allah’tan türetmediği zaman kaldıramaz. Allah kaldırdıysa, diğerleri ancak rolünü gerçekleştirmiş olabilir. Benim burada rızkım bittiyse giderim” diye konuştu.

“ADAM GELİYOR HAKSIZ YERE SİZDEN İHALE ALMAK İSTİYOR”

Müdahale ettiği olayları, görevden almada etkisinin olabileceğini ileri süren Tahiroğlu, “İdarecilik zor iş, çünkü yanlış yapan olduğu zaman tavır alıyorsunuz, önlem alıyorsunuz. Kimilerini rahatsız edebilir, kimileri bundan hoşnut olmayabilir, çıkarlarına, menfaatlerine dokunduğunuz insanlar olabilir ki birazda başıma bu şekilde bu işin gelmesi, buna bağlı. Adam geliyor haksız yere sizden ihale almak istiyor, vermiyorsunuz kötü oluyor. Ondan sonra çevresini, etrafını kullanıyor. Buna benzer… Düşük karakter, çaplı insanlar bu işleri yapabilir ama biz karakterimiz ne olursa olsun doğruyu yapmak zorundayız. Biz Devlet’in görevlisiyiz, bir de müftüyüz. İşin dini boyutu var, insani boyutu var, her taraftan bizim doğruyu, güzeli ve iyi yapmak gibi zorunluluğumuz var” şeklinde konuştu.

“BOLU HALKINA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çalışma arkadaşlarına ve yöneticilere teşekkür eden Tahiroğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Ben Cumhurbaşkanımıza, Diyanet İşleri Başkanımıza ve sıralı amirlerimize, burada Sayın Valimize, mesai arkadaşlarımıza, kurum amirlerimize, basın mensuplarına, Bolu halkına canı gönülden teşekkür ediyorum, bayramlarını tebrik ediyorum. Bazen istediğimiz yerde kalma imkânı veriyorlar, eğer öyle olursa Kayseri’yi tercih edeceğim. Orada emanetçisi olduğumuz bir yerimiz var. Orada hizmet vermeye devam ederiz diye düşünüyorum.”

Editör: Oğuzhan EKE