(Haber: Mehmet Şah Elkatmış) - Göynük’te, Mahalli İdareler seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ali Oral kazandı.

Bolu’nun en büyük ilçelerinden olan, turizm ve sakin şehir unvanıyla dikkat çeken Göynük’te Cumhuriyet Halk Partisi seçimleri önde tamamladı.  Anadolu Ajansı tarafından açıklanan verilere göre ilçede seçim, yüzde 86.08’lik yüksek bir katılımla gerçekleşti. 2 bin 760 oy geçerli sayıldı. İlçede en yüksek oyu Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ali Oral aldı. Oral, 1166 oy ile tüm oyların yüzde 42.25’ine sahip oldu. Oral’ı, yüzde 21.78 ile 601 oy alan AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Demiröz takip etti. 3’üncü sırada Saadet Partisi Adayı Erdal Gülen yüzde 17.14, dördüncü sıradaki Milliyetçi Hareket Partisi adayı Metin Ölmez yüzde 14.31 oy oranına sahip oldu.

“ŞEHRİMİZİ HEP BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM”

Seçim sonuçlarını yorumlayan Oral, “Bu seçim sürecinde bana desteklerini esirgemeyen başta ailem, ilçe teşkilatımıza vatandaşlarımıza ayrı ayrı hepsine çok teşekkür ederim. Sahada gösterdiğimiz inanılmaz birlik, beraberlik ve dayanışma, bana büyük bir güç ve isteklendirme kaynağı oldu. Bu zaferde bana inandıkları, güvendikleri ve destek verdikleri için hemşerilerime en içten teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu göreve seçilmek benim için büyük bir onur ve sorumluluk bu emanetin yükü omuzlarımda. İlçemizin her köşesine eşit hizmet götürmek, hemşehrilerimin refahını sağlamak ve güzel ilçemiz Göynük’ün en iyi şekilde gelişmesi için çalışmaya hazır ve kararlıyım. Birlikte, daha güzel bir gelecek inşa edeceğiz. Çünkü bu zafer, sadece benim değil, hepimizin zaferi. Göreve geldiğim ilk günden itibaren, verdiğim tüm sözleri yerine getirmek ve şehrimizi hep birlikte yönetmek için sabırsızlanıyorum. Hep birlikte daha güzel bizi bekliyor” dedi.

Ali Oral seçim çalışmaları sürecinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazan Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mansur Yavaş’tan destek sözü almıştı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ