AK Parti İl Başkanı Suat Güner, Sayıştay Başsavcılığı’na atanan Bolulu İsmail Altıntaş’ı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik etti.

Cumhurbaşkanı kararnamesinin 2. 3. ve 7. maddeleri gereğince yapılan atama doğrultusunda Sayıştay Başsavcılığına İsmail Altıntaş getirildi. Kararın açıklanmasının ardından AK Parti İl Başkanı Güner, Altıntaş’ı sosyal medya aracılığı ile tebrik etti.

Güner sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sayıştay Başsavcılığı'na, Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü hemşehrimiz İsmail Altıntaş atanmıştır. Hemşehrimiz İsmail Altıntaş'ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

İSMAİL ALTINTAŞ KİMDİR?

1968 yılının Ocak ayında Bolu Merkez Ahmetler Köyünde dünyaya gelen İsmail Altıntaş 8 Ocak doğumludur. İlkokulu köyde okuyan Altıntaş, ortaokul ve liseyi Bolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü tamamlayan İsmail Altıntaş, 1991 yılında ise Denetçi Yardımcısı olarak Sayıştay’da göreve başladı. 2013 yılına kadar Denetçi ve Baş denetçi olarak görev yapan Altıntaş süreç içerisinde Genel (Defterdarlık, Askeri Saymanlık, Mal Müdürlüğü) ve Katma (DSİ, Karayolları, Üniversite) Bütçeli kuruluşlar ile Belediye ve Döner Sermaye Hesaplarının Denetimi görevlerinde bulundu. 2003 yılında bir süreliğine başbakanlıkta görevlendirilen Altıntaş, Sağlık Bakanı Danışmanlığı yaptı. 2003 Yılında birçok görevde bulunan İsmail Altıntaş, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İdari ve Mali işler Daire Başkanlığı görevine getirildi.

 

Editör: TE Bilisim