Önümüzdeki yıl yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını açıklayan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, değerlendirmelerde bulundu. Güner; “AK Parti olarak yerel yönetimlerde Bolu'nun idaresine ve iradesine saygı duyarak talip olduğumuzu beyan ediyoruz.” dedi.

 ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

 AK Parti'de yerel seçim hazırlığı başladı. Seçim Strateji Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Belediye başkan aday adaylarının belirlenmesi için kriterler hazırlanırken her şehir için o ilin özellikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ayrı beyanname hazırlanması planlanıyor. Bolu’dan da AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu. 

 Köroğlu TV & Köroğlu Gazetesi Muhabiri Aslı Akış’a başkan aday adaylığı hakkında özel açıklama yapan Güner, 5 yılın önceki dönemler ile kıyaslamasını yaptı.

“YOL KAZASI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Güner,31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana Bolu’da hizmet noktasında eksiklikler tespit ettiklerini dile getirerek; “Önümüzde bir yerel seçim var ve Bolu'nun tabiri caizse geride bıraktığımız 5 yıldaki kazanımlarına baktığımızda ondan önceki 15 yıldaki kazanımlarını kıyasladığımızda çok daha geri gittiğini görüyoruz. Bunu bir yol kazası olarak görüyoruz ve şehrimizi seviyoruz. Şehrimizin önceliklerini biliyoruz, bununla alakalı da yapmak istediklerimiz var. Siyaset; milleti merkezine koyan millete hizmet etme kurumudur. Eksiklikleri gördüğümüz için artık yavaş yavaş yerel seçim de alakalı bir değerlendirme yapmamız gerektiğini düşündük.” İfadelerini kullandı.   

“STRATEJİK BİR AÇIKLAMA DEĞİL”

Başkan aday adaylığının stratejik bir açıklama olmadığına vurgu yapan İl başkanı Güner; “Siyasetle teşviki mesaisi olan herkesin aday adaylığı en doğal hakkıdır. Tabi ki ilerleyen süreçte daha çok aday adayı çıkacaktır hem partimizden hem diğer siyasi partilerden. Bu hizmette yarış düsturunda olduğu sürece de hiçbir sorun yok. Benim burada şahsımla ilgili beyan ettiğim kısmı bu ‘yol kazası’ diye tabir ettiğimiz 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti'yi yerel iktidarda da yine temsil etmeye talip olduğumuzun bir beyanıydı.” Dedi.

“YEREL SEÇİMLERİN KIYMETİNİ CUMHURBAŞKANIMIZIN HİKÂYESİYLE GÖRDÜK”

Suat Güner, yerel seçimlerin önemini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemini örnek göstererek; “Genel seçimler Türkiye'nin yönetimi ve bugün alacağı dış politikayla ilgili hayatımızın her tarafına sirayet eden ekonomi ya da sosyal yaşantımızla ilgili alınan kararları etkiliyor. Bunlarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'yle hayatımıza sirayet eden kararlardır. Ben biliyorum ki vatandaş yaşadığı çevre, ilçe, belde, köyü yani gözünün gördüğüyle bir değerlendirme yapar. Yerel seçimlerin kıymetini Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle başlayan hikayesiyle gördük.  Bugün elhamdülillah geride bıraktığımız 21-22 yıldır devleti idare eden hatta şu an uluslararası ölçekte de en deneyimli siyasetçi olarak görüyoruz sayı Cumhurbaşkanımızı. Bunun bize öğrettiği yerel idarecilik var. Bunun yansımasını istiyoruz ve biliyoruz ki şehrimizde de her gün vesileyle cemiyet programlarında, toplantılarında vatandaşımızla esnafımızla yan yanayız.” şeklinde anlattı.

“ŞU AN İÇİMİZ ACIYARAK GÖRÜYOR ŞAHİTLİK EDİYORUZ”

Ak Parti’nin belediyecilik noktasında tecrübe ve donanımının diğer belediyelerden çok daha ileride hizmet anlayışına sahip çalışmalara imza attığına işaret eden Güner; “AK Parti'nin belediyecilikle ilgili tecrübe ve donanımının çok daha iyi olduğunu şehrimizdeki kazanımlarından görüyoruz. Çok geri gittik. Demiyorum ki; şunları vaat ettik ya da vaat ettiler, gerçekleştirmediler. Onları da konuşacağız. Çünkü orada bagajımız çok dolu. Mevcut yönetimin milletin hizmetine, sosyal olarak yaşantısının içine sela edecek birçok vaadi vardı ama bunların %10’nun bile gerçekleşmediğini görüyor biliyoruz. Sadece AK Parti Yerel İdaresi ya da iktidarı döneminde yapılmış olan sosyal donatıların ya da belediye eliyle yapılmış olan peyzaj, park, bahçeler, yol kaldırım bunların bile muhafaza edilemediğini şu an içimiz acıyarak görüyor şahitlik ediyoruz. Bunlarla ilgili biz de AK Parti olarak yerel yönetimlerde Bolu'nun idaresine ve iradesine saygı duyarak talip olduğumuzu beyan ediyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Oğuzhan EKE