HABER

GÜNER, YENİ ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ

Abone Ol

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, 8 bin 506 lira olarak açıklanan yeni asgari ücret ile ilgili; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 54’lük artışla yeni asgari ücreti açıkladı. Sigortalı çalışan ve asgari ücretle ilgili planlamayı hevesle bekleyen bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

2023'te uygulanacak asgari ücret belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yüzde 54,54 zam uyguladıklarını ifade ederek yeni ücretin 8 bin 506 lira olduğunu duyurdu. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, yeni asgari ücretin hem işveren hem işçi sendikaları açısından beklenildiği şekilde karşılandığını vurgulayarak değerlendirmede bulundu.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Güner, Türkiye Cumhuriyetinde 85 milyon vatandaşımızla %30’u da sigortalı çalışan hemşerimizle hayatı paylaşıyoruz. Öncelikle sigortalı çalışan ve asgari ücretle ilgili planlamayı hevesle bekleyen bütün vatandaşlarımıza %54 gibi bir artışla 8 bin 506 TL olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıkladılar. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“HÜKÜMETİMİZ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAKTIR”

Sigorta primleri, teşvikleri ve stopajlarıyla ilgili işveren tarafını da hükümetin düşüneceğini ileri süren İl Başkanı Güner;  “Artış hem işveren hem işçi sendikaları ortak paydaşları tarafından da beklenildiği gibi karşılandı.  Hükümetimiz sigorta primleri, teşvikleri ve stopajlarıyla ilgili taşın altına elini koydu. Burada işverenlerle ilgili süreci de düşünerek sübvansiyonu olacak sanırım. Onunla ilgili değerlendirmeler ardından devam edecektir diye düşünüyorum. Çünkü şuan işçi çalışanlarımızdan ziyade işverenlerimiz de süreci takip ediyorlar. İnşallah süreç onları da mutlu edecek şekilde olur” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA İLE BERABER EKONOMİK OLARAK ÇALKANTILI ENFLASYON SÜRECİNDEN ETKİLENİYORUZ”

Tüm dünyada olduğu üzere ülkemizde de ekonomik olarak çalkantılı bir dönemden geçildiğini belirten il Başkanı Güner; “Bilmediğimiz, tahmin edemediğimiz öngörülerimizin de her an değişebileceği bir zaman dilimini yaşıyoruz. Çünkü bütün dünyayla beraber Türkiye’de bu ekonomik olarak çalkantılı enflasyon sürecinden etkileniyor. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle çağın gerekliliklerine göre reaksiyon gösterebilecek hızlı karar alma mekanizmasını önlem alarak planlanıyor. Tabi hızlı reaksiyon gösterebilmesi de her açıdan olumlu anlamda değerlendirmelere haiz.” şeklinde konuştu.

“GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE ARTIŞLAR OLUR”

Güner, 2022 yılında asgari ücrette %74 civarında yeniden değerlendirme oranı olduğuna dikkat çekerek, emekli maaşları ile EYT bekleyenler vatandaşları dile getirdi. Suat Güner; “Yeniden değerlendirme ve asgari ücretin belirlenmesiyle ilgili daha öncede bu yıl içinde artışlar oldu. Cumhurbaşkanımızın beyanına şahitlik ettik. İhtiyaç halinde yine bununla alakalı bir düzenlemeye gidilebileceğine dair öngörüsünü ve beyanını açık açık deklare etti. İhtiyaç halinde çağın ve konjonktürün gerekliliklerine göre yeniden bir değerlendirme olması gerekirse olacaktır.

 

Kamuoyunun merakla beklediği emekli maaşlarının düzenlenmesi akabinde EYT’li kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın beklentileri var. Bunlarla da ilgili hem Bakanlığımız hem de komisyon çalışmalarını hızla değerlendirecek bitirecek. Konuyla alakalı yeni müjdelerle Cumhurbaşkanımızın deklarasyonuyla seçim sürecine inşallah gideceğiz diye umut ediyorum.” dedi.