Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, Güney Çevre Yolu’nda sona gelindiğini belirterek, “15 Ağustos itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz ama açılışıyla ilgili şu anda bir tarih veremiyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında Bolu İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda sunum yapan Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, Mudurnu yolu ile D-100’ü birbirine bağlayacak Güney Çevre Yolu’na ilişkin bilgi verdi.

Yolun 2.9 kilometrelik kısmının tamamlanmasıyla projenin sona ereceğini aktaran Tekin, “Önceki yıllardan Bolu’nun güneyinden devam edecek bir çevre yolu söz konusu. Bu aslında imar koridoru olarak belirlenmiş ve 5 binliklere işlenmiş durumdaydı.  Ama imarla boşaltım sadece Mudurnu yolu üzerinde olan 2.9 kilometrelik kesimdeydi. Sonraki süreçte bu yolun devamıyla ilgili bir ihtiyacın ortadan kalktığı, genel bir kamu kararı oluşunca, proje bir revizyon yapıldı ve şu anda biz D-100 ile Bolu – Mudurnu yolu arasındaki 2.9 kilometreyi tamamlayıp projeyi sonlandıracağız” dedi.

Tekin, projenin bitiş tarihini için, “Toprak işleri, sanat yapıları yani yapım işlerini içeren, köprü de var, tamamını bitirmiş olacağız. 15 Ağustos itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz ama açılışıyla ilgili şu anda bir tarih veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Projenin 2.9 kilometrelik kısmının toplam maliyetinin 300 ile 350 milyon lira arasında değişmesi bekleniyor.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ