(ÖZEL HABER: SERVET GÖKÇEK) –Kentlerde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle cazibesi her geçen gün artan motosiklet kullanımı Türkiye'de olduğu gibi Bolu’da da yükseldi.  Motosiklet Eğitmeni Levent Arar da motosiklet kullanımının yaygınlaştığı kurye hizmetlerinde sürücülere önemli tavsiyelerde bulundu.

İstenen her şeyi kapınıza kadar getiren şirketlerin hızla artması, sokakları kuryelerle doldurdu. Ancak bu hızlı artış, motosiklet kazalarını da hızla arttırdı.

Yaralanma ve ölümlerle sonuçlanan ve her geçen gün motosiklet sayısının artması ile paralel çoğalan motosiklet kazalarına karşı güvenli sürüş ve güvenli kask kullanımına karşı uyarılar gelmeye devam ediyor. 

Özellikle kask kullanmadığı için ceza alan motosiklet sürücüleri başta olmak üzere ekmeklerini kuryelik yaparak kazanan motosiklet sürücülerinin öncelikli alındığı eğitimler ise büyük ilgi görüyor.

TÜİK verilerine göre Bolu’da trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 16 bin 721 olarak açıklandı. Motosiklet Eğitmeni Levent Arar, Bolu’nun trafik kültürünün ileriye gittiğini belirterek sürücülere teşekkür etti.

“KURYELİK ZORLU KOŞULLARI OLAN BİR MESLEK”

Arar, kuryelik mesleğinin hiç kolay olmayan koşullarda yapıldığına işaret ederek; “Bolu motosiklet ya da trafik kültürü açısından oldukça ileriye giden bir şehir. Bu noktada Bolu açısından tüm kullanıcılara çok çok teşekkür ederim. Trafikte motosiklette gördüğümüz yaygın kullanıcıların arasında kurye kardeşlerimiz bulunmakta. Motosikleti bir profesyonel araç olarak kullanıp gelirini buradan elde eden insanlar bu kardeşlerimiz.  Kuryelik zorlu koşulları olan bir meslek. Çünkü yağmur, çamur, kar, kış bir takım ihtiyaçları yetiştirme stresi gibi sıkıntılar yaşamaktalar. Bizler de bu stresi onlara yaşatmamak,  zaman baskısı altında bu işi yapmalarını engellemek adına bir şeyler yapabiliriz” şeklinde konuştu.

“EKİPMANLARINI DÜZENLİ KULLANMALILAR”

“İkinci olarak da kurye kardeşlerimiz her ne koşulda olursa olsun bilsinler ki bir can taşıyorlar. Bu can onların, çevresindeki aileleri için de çok değerli. İşte bu sebepten ötürü ekipmanlarını düzenli kullanmaları, kişisel gelişimlerine önem vermeleri ve trafikte kurallara mutlaka uymalılar. Yani hiçbir baskı ve stres bizim trafikte kurallardan vazgeçmemize gerekçe olamaz.” dedi.

“KURALLARA MUTLAKA UYSUNLAR”

Motosikletli kuryelere uyarılarda bulunan Arar; “Kurye kardeşlerime tavsiyede bulunmak isterim. Lütfen kurallara önce kendileri, sonra da diğer kullanıcılar için mutlaka uyusunlar. Çünkü bu motosikletle ilgili oluşan şehirdeki o toplumdaki algıyı belki ilk gösteren yerlerden biri oluyor kuryeler. O yüzden bizler için çok değerli.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Servet GÖKÇEK