Bolu Güzel Sanatlar Lisesi 12.sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Renklerimizin Dünyasına Girmek İster Misiniz?” sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Haber: Nilay Çelik

Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde sergi açılışına; Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hakan Alpaslan, Okul Müdürü Metin Cingöz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin 11. ve 12. sınıfta yaptıkları iki boyutlu akrilik ve yağlı boya çalışmalarından oluşan sergide öğrencilerin çalışmaları büyük beğeni kazandı.

 “HER BİR ESER BİZİM HAYAL GÜCÜMÜZ”

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Gülşah Onur; Serginin 4 yıllık emekleri olduğuna işarete ederek; “Bugün yılsonu mezuniyet resim sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada bulunan her öğrencinin 4 yıllık emeğini ve yaratıcılığına şahitlik ediyoruz.  Bu sergi biz mezun olan öğrencilerin sanat yolculuğunun dönüm noktasını temsil ediyor burada sergilenen her bir eser bizim hayal gücümüzün, yoğun çalışmalarımızın ve yaratıcılığımızın bir emeğidir. Her fırça darbesi, her renk bir ayrıntı bizim duygularımızı deneyimlerimizi ve çabalarımızı yansıtıyor” dedi.

“BİRLİKTE GEÇİRDİĞİMİZ SÜRE UNUTULMAZ ANILARLA DOLU”

Gülşah Onur konuşmasının devamında bu süreçte desteklerini esirgemeyen öğretmenlerine, ailelerine ve arkadaşlarına teşekkür ederek; “Bu noktaya gelmemizde emeği geçen bize sanatı öğreten, rehberlik eden ve destek veren başta Mevlüdiye öğretmenim, Saadet öğretmenim ve Gülgün öğretmenime hem kendi adıma hem de arkadaşlarım adına teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca sevgili ailelerimize teşekkür etmek istiyoruz. Sanat yolculuğumuzda bizi destekleyip, cesaretlendirdiğiniz bu başarıda maddi ve manevi bu emeğiniz çok kıymetli hem kendi adıma hem de arkadaşlarım adına çok teşekkür ederiz. Son olarak sevgili arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Sizlerle birlikte geçirdiğimiz bu süre unutulmaz anılarla dolu. Birlikte sanat yapmak, birbirimizden bir şeyler öğrenmek bizim için çok önemli bir deneyimdi teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Gülşah Onur’un açılış konuşmasını yaptığı serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri ve öğretmenler tarafından kesildi.

Atölye öğretmenleri Mevlüdiye Gücel, Saadet Öztürk, Gülgün Demirel rehberliğinde gerçekleştiren, 75 eserin bulunduğu sergi bir hafta açık kalacak.

gsl5gsl6gsl7gsl3gsl4gsl1gsl2

gsl9