AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Yüksek Hızlı Tren ile ilgili sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin yürüttüğü çalışmalar ile ilgili konuştu. Küpçü, “Tarım arazisi olarak “Bolu’yu bölmeyelim” diyen siyasal anlayış ve sivil toplum örgütleri, YHT, Bolu’yu böler mi bölmez mi tartışmasına hiç girmiyor.  Bugün buna destek verip 10-20 yıl sonra da fikirlerini değiştirecek kadar da fütursuz davranacaklarını tahmin ediyoruz” dedi.

Haber: Ömer Çetinaslan

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısında, Yüksek Hızlı Tren ile ilgili konuştu. Küpçü, YHT’nin Bolu’dan geçmesine destek veren sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin amacının algı oluşturmak olduğunu iddia etti.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, tüm STK ve siyasi partilerin görüşlerine saygı duyduklarını fakat algı oluşturulmasına karşı olduklarını söyledi. Küpçü şöyle konuştu:

“Tüm sivil toplum örgütlerini kıymetli addediyoruz. Herkes başka bir pencereden bakıyor. Dolayısıyla her türlü görüşü ve anlayışı kıymetli görüyoruz. Fakat dün, algı anlamında, Güney Çevre Yolu ile ilgili Aladdin Yılmaz’ın hizmetlerinin yanında olup, beraber yol yürüyen, hatta şuan ki Belediye Başkanımız olan Tanju Özcan’ın meclis döneminde elini kaldırıp imar planlarının revizyonuna katkı veren siyasal anlayış bugün, bir yasak ve algı üzerinden hareket edip kamuoyu ile paylaşıyorlar. Bunu söyleme sebebimiz, anlamlı gördüğümüz sivil toplum örgütlerinin ve siyasal anlayışların bu milletin hayalleri üzerinden algı adına yapmaya çalıştıklarını Bolu halkı ile paylaşmak.”

“TEKNİK VE FİİLİ İMKANSIZLIK OLMADIĞI MÜDDETÇE…”

Küpçü, teknik ve fiziki imkansızlıklar olmadığı müddetçe YHT’nin Bolu’dan geçmesinin muhtemel olduğunu ifade ederek, “Bir tanesi de Yüksek Hızlı Tren. Yüksek Hızlı Tren, Ankara ile İstanbul arasını tez zamanda, çok mola vermeden birleştirmeyi amaçlayan bir proje. Bunun üzerinde çalışılıyor. Güzergahı ile ilgili, halihazırdaki güzergah; Nallıhan-Çayırhan-Taşkesti. Tarım arazisi olarak “Bolu’yu bölmeyelim” diyen siyasal anlayış ve sivil toplum örgütleri, YHT, Bolu’yu böler mi bölmez mi tartışmasına hiç girmiyor. Bugün buna destek verip 10-20 yıl sonra da fikirlerini değiştirecek kadar da fütursuz davranacaklarını tahmin ediyoruz. Biz, buna ilişkin AK Parti ailemizle beraber Ulaştırma Bakanlığı’na defalarca gittik. Hatta bölge milletvekillerini de dinleyerek nedir, ne değildir öğrendik. Birinci sorun; teknik ve coğrafi olarak eğimle ilgili bir sıkıntı var. Eğer bu aşılırsa, Bolu ve ilçe merkezli bu güzergahın kullanılmasını Düzce ile beraber istiyoruz. 16 yıldır yapılamayan Bolu Dağı tünelinin 4 yılda bitiren iktidar, Allah’ın izniyle teknik ve fiili imkânsızlık olmadığı müddetçe bu proje ile ilgili çalışmasına devam eder” şeklinde konuştu.

“DERTLERİ BU MİLLETİ HIZLI TRENE BİNDİRMEK DEĞİL”

Küpçü son olarak, YHT üzerinden siyaset yapanlarının amacının kendi menfaatleri olduğunu iddia ederek, “Biz, milletimize imkansızlık ve hayaller satmıyoruz. Bunun üzerinden siyaset üretenlerin derdi; bu milleti hızlı trene bindirmek değil, kendi istikballeri ile ilgili siyasi hızlı trene binmektir. Biz, siyasetin hakikat ve samimiyet istediğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim