Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Meclisi Mart ayı birinci birleşiminde Bolu’daki siyasi partilerin il başkanları ile bir araya gelerek, Bolu Belediyesi icraatları hakkında bilgi vermek istediğini söyledi. Başkan Özcan, “HDP’ye kapılarımız kapalı. HDP’den davet beklemiyorum ederlerse de icabet etmiyorum” dedi.

Haber: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Meclisi 2021 yılı Mart ayı birinci oturumu, 01 Mart Pazartesi günü Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, İmar tadilat başvuruları ile birim müdürlüklerinden gelen evraklar görüşüldü ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Çalışmaları hakkında meclise bilgi verildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, toplantıda iki yıl boyunca yaptıkları belediye çalışmaları hakkında AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi il başkanlarına bilgi vermek istediğini dile getirerek; İl başkanlarına bir araya gelme çağrısında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Suat Güner, MHP İl Başkanı Cihan Başaran, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve Saadet Partisi İl Başkanı İsa Sayın’a çağrıda bulunan Başkan Özcan, il başkanlarının görüş ve eleştirilerini almak istediğini ifade etti.

HDP’ye kapılarının kapalı olduğunu da vurgulayan Başkan Özcan; “Siyasi parti il başkanlarımızın belirleyeceği bir alanda ister basına açık, isterse basına kapalı şekilde kendilerine çalışmalarımızı sunmak istiyorum. Böylelikle eleştirilerini ve olumlu görüşlerini bize iletebilirler. Ancak HDP’ye kapılarımız kapalı. HDP’den davet beklemiyorum ederlerse de icabet etmiyorum” şeklinde konuştu.

 “CHP-HDP İTTİFAKI OLURSA PARTİDEN AYRILIRIM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 01 Mart pazartesi gazetecilerin sorularını yanıtladığı “Şeffaf Masa” programında da CHP-HDP ittifakı ile ilgili de çarpıcı bir açıklama yaptı.

HDP’ye bakış açısının her zaman net olduğunu aktaran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “HDP, ‘PKK terör örgütüdür. Silahları bıraksın. Bizim terör örgütleriyle işimiz olmaz’ derlerse çiçeğimi alır HDP’ye giderim” dedi.

Partisinin HDP ile resmi olarak yapacağı bir ittifakta ne yapacağı yönündeki bir soruya ise, “Cumhuriyet Halk Partisi'nden beni bir tek şey ayırır. CHP, benim hazmedemediğim bir partiyle resmi ittifaka girmediği sürece ben CHP’li olarak öleceğim. HDP ile ittifaka girerse hiç tereddüt etmem ayrılırım. Kısmen veya tamamen resmi olarak HDP ile CHP ittifak yaparsa partiden ayrılırım” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim