Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı, Kübalı Smaçör Rosir Calderon ile anlaştı.

Uzun yıllar giydiği Küba Milli Takım forması ile sayısız başarılara imza atan, bir dönem ülkemizde de forma giyen tecrübeli smaçör ile her konuda anlaşan yeşil-beyazlıalr Rosir Calderon ile 3’üncü yabancı transferini gerçekleştirdi.

Bolu Belediyespor ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Rosir Calderon’o “Hoş geldin” diyor, yeni sezonda başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi

ROSIR CALDERON DIAZ

Rosir Calderón Diaz, 28 Aralık 1984'te Küba'nın Havana şehrinde, eski Küba Bayan Voleybol Milli Takımı Antrenörü Luis Felipe Calderón ve eski Küba Bayan Voleybol Milli Takımı oyuncusu Erenia Diaz'ın kızı olarak dünyaya geldi.

Voleybol kariyerine Küba'nın Ciuda Habana kulübünde başlayan Calderón uzun bir süre ülkesinde kaldıktan sonra Şubat 2011'de İsviçre'nin Volero Zürih takımına transfer oldu.

2001 yılından bu yana Küba Mili Takımı forması giyen 1.91 boyunda ve 66 kg ağırlığında olan 37 yaşındaki oyuncu, 2004 Atina Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Küba'nın smaçörüydü. Bireysel başarı olarak 2006 Dünya Şampiyonası ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda "En İyi Smaçör" ödüllerini kazandı.

Smaç yüksekliği olarak 330 santimetreye çıkabilen Calderón, blok yüksekliği olarak da 325 santimetreyi görüyor.

Editör: TE Bilisim