Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Genel Meclisi Üyeleri partinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek, Mengen ilçesinde bulunan Gastronomi Bölümünün merkeze taşınması ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Cumhuriyet Halk Partili il genel meclisi üyeleri adına ortak basın açıklamasını okuyan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, “Yaklaşık 30 milyon liralık yatırım yapan vakfımızın yatırımları baltalanmaktadır. Vakfımızın Başkanı Sayın Ahmet Baysal’ı ağlatmak kimsenin haddi olamaz.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu yaptı.

Karsu; “Bolu için İzzet Baysal ve İzzet Baysal Vakfı çok önemli bir unsurdur. Değerli büyüğümüz İzzet Baysal ömrü boyunca kazandıklarını Bolu’ya vakfetmiş, Bolu’nun ve tüm Türkiye’nin hizmetine vakfetmiştir. O kadar büyük bir iş adamı ki, kendi hayatından kestiği birikimlerini, yani yemeyip, içmeyip, kurduğu iş yerlerini Bolu’ya ve Türkiye Cumhuriyetine vakfetmiş ender kişilerden biridir. Bu ender insanın, ender hayırlarından birini kıyısından, köşesinden kertmeye başlamışlardır. Bu Bolu ve Türkiye Cumhuriyeti için, geleceğimiz için, bundan sonra bu işleri yapacak hayırseverler için büyük tehlike arz etmektedir. İzzet Baba’mızın bize bıraktığı mirasın sahibi, halktır. Bolu’yu bu konuda bilgilendirmemiz gerekmektedir.” diye konuştu.

“Bir rektör bir ilçenin kaderi ile oynayamaz”

Daha sonra CHP Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli konuştu. Beşli, “Rektör bu konu ile ilgili en son çalışma yaptığında geçen sene Şubat ayı idi. Kendisi ile görüştük, bu görüşmede, rektör Mengen’den Bolu’ya alınmasını, sosyal yaşantı yok, bunu Bolu’ya almak zorundayız diye açıklamıştı. Rektör bu bölümü Bolu’ya alalım, yerine iki tane bölüm açalım diye pazarlığa girişti. Gastronomi Bölümü öğrencilerinin sosyal yaşantısı yok da, verilecek iki tane bölümün sosyal yaşantısı neden düşünülmüyor. Atmış olduğu tezi kendi çürütüyor. Siyaseten atanan bir rektör, kendi başına bu kararı vermedi. Bugüne kadar iktidar partisinden hiçbir açıklama yapılmadı. Biz Mengenliler olarak iktidar partisi mensuplarından bir açıklama bekliyoruz. Bir rektör, koskoca bir ilçenin kaderi ile oynayamaz biz buna müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

“Böyle bir uygulama asla hayata geçmeyecektir”

Toplantıda en son CHP İl Genel Meclisi Üyeleri adına Grup Başkanvekili Erhan Beykoz açıklamasını yaptı. Beykoz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İzzet Baysal kendini Bolu’ya adarken onun ruhu da kurmuş olduğu vakıfla yaşıyor. İzzet Baysal’ın tek başına Bolu’ya verdiklerinin ülkemizde benzeri de yoktur.

Mengen ülkemizde yemek kültürü ve Aşçıları ile bir Dünya markasıdır. Aşçılık ve yemek kültürü kendisi ile bütünleşen şirin bir ilçeye İzzet Baba, Vakfıyla BABA ELİNİ uzatmış Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümünü kazandırmıştır. Mengen ilçesi topyekûn İzzet Baba’ya, onun kurduğu vakfına Minnet ve şükran borcunu bu güne kadar eserlerine sahip çıkarak yerine getirmiştir.

4 yıllığına üniversitemize atanan Rektör Mustafa Alişarlı’nın seçimlerin yaklaşmasıyla böylesi gereksiz bir değişimi gündeme getirmesi doğru değildir. Bundan sonra Bolu’da olup olmayacağı belli olmayan Sayın Alişarlı’nın böylesi hayati bir konuda ilimizi karıştırmasına anlam veremiyoruz. Üstelik karşılıksız yaklaşık 30 milyon liralık yatırım yapan vakfımızın yatırımları baltalanmaktadır. Vakfımızın Başkanı Sayın Ahmet Baysal’ı ağlatmak kimsenin haddi olamaz.

Mengen’in can damarı olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Fakültesi konusunda fikrini değiştirmemekte ısrarcı olması halinde Sayın Alişarlı’yı istifaya davet ediyoruz. Mengen’de yaşanan konunun bir değişik versiyonu da Seben’de yaşandığı duyumları almaktayız. Mengen’de olduğu gibi Seben’de de uygulanması hainde aynı duruşu göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Gastronomi bölümü Bolu’ya taşıyınca değişen ne olacak? Lisans öğrenimi sunan bu Fakülte Bolu’ya alındığı takdirde Mengen halkı topyekûn cezalandırılmış olmayacak mı? Tamamen kasıtlı, art niyetli, temel dayanağı olmayan bu girişimden Rektör Sayın Alişarlı’nın derhal vazgeçmesini, AİBÜ’nde çözüm aramasını bekliyoruz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ülkemizde tercih edilen okulların başında gelmektedir. Sayın Rektörü, ülkemizde en yüksek puanla alınan 3. Üniversite olduğunu bilmemekte midir? Bu mesnetsiz uygulama gerçekleştiği takdirde gelecekte olabilecek sorunların hesabını verebilecek midir? Unutulmamalıdır ki, böyle bir uygulama asla hayata geçmeyecektir.

Editör: TE Bilisim