AK Parti Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar, “AK Parti’ye olan duruşum da Cumhurbaşkanına olan güvenim de aynı. Bir aksama varsa, yanlışlık varsa onu da dile getirmek zorundayım. Dolayısıyla bu benim AK Parti’ye olan bağlılığım bitti ya da AK Parti beni artık istemiyor anlamına gelmiyor” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye’nin 81 ilinde Hak İş’e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Bolu’daki basın metnini AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar okudu. Ekonomiye dair sert eleştirilen olduğu basın metinini okuyan Hacer Çınar, kamuoyunda yer alan haberler sonrasında, AK Parti Belediye Meclis üyeliğinden istifa etti. Parti üyeliği devam eden Çınar, sürece ilişkin detaylı bilgi verdi.

“İKİSİ ÇOK BAŞKA ŞEYLER”

AK Partiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dair his ve düşüncelerinin aynı olduğunu belirten Çınar, “İşçilerimizin haklı gerekçeleri bize iletildiğinde, Türkiye genelinde bir basın açıklaması yapma kararı aldı genel merkezimiz. Bolu’da da Öz Sağlık İş Sendikasının Şube başkanı benim. Tabi bu açıklamayı burada da ben yaptım. Dolayısıyla burada benim bir ayağımın belediye meclis üyesi olması, Cumhurbaşkanımıza daha önceden yazmış olduğum bir mektup. Maalesef şunu söylüyorum, şu tabiri kullanıyorum. İkisi çok başka şeyler, ikisinde de benim ne AK Parti’ye olan duruşum da ne Cumhurbaşkanına olan güvenim de, o günkü düşüncelerim neyse bugünkü düşüncelerim de aynı. O noktada bir sıkıntı yok. Dolayısıyla biz ikisini birbirine karıştırmamalıyız. Benim aynı zamanda bir de işçilerin sorumluluğunda olmuş olduğum bir görevim var. O tarafta da işçinin sorunlarını, sıkıntılarını, nelere maruz kaldığını dile getirmek zorundayım” dedi.

“BANA TEKLİF EDİLDİĞİNDE BUNU SÖYLEMİŞTİM”

Belediye meclis üyeliği teklif edildiğinde, sendika çalışmaları yürüttüğünü partiye bildirdiğini işaret eden Çınar, “Ancak burada şunu görmek olduk. Ben belediye meclis üyeliği ilk bana teklif edildiğinde bunu söylemiştim. Ben 2014 yılında Hak İş Konfederasyonu içerisindeki Hizmet İş Sendikasında göreve başladım. Dolayısıyla 2019 yılında da bana belediye meclis üyeliği teklif edildiğinde bunu söylemiştim. İşçi adına haksız yapılacak bir şey olduğunda bunu açıklarım demiştim. Dün nasıl Tanju Özcan belediyeden işçileri çıkardığında tepki gösterdiysem, bugün de kendi hükümetimizde bir aksama varsa, yanlışlık varsa onu da dile getirmek zorundayım. Dolayısıyla bu benim AK Parti’ye olan bağlılığım bitti ya da AK Parti beni artık istemiyor anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

“PARTİME ZARAR VERMEK İSTEMİYORUM”

Belediye Meclis üyeliğinden istifasının parti içerisinde yapılan istişareler sonrasında gerçekleştiğini ifade eden Çınar, “Bu açıklamada şunu görmüş olduk. Hem meclis üyeliği hem sendika başkanlığım… İkisinin bir arada olmayacağını, partime de zarar vermek istemiyorum. Dolayısıyla burada ben kendi işçilerimin hakkını koruma görevimi düzgün bir şekilde yapmak istiyorum. Birlikte oturduk, istişare ettik. İl Başkanımız, Merkez İlçe Başkanımız, meclis başkanımız birlikte istişare ettik. Benim niyetim de güzel, onların niyeti de güzel. Böyle bir karar aldık. Ben başkanıma benim istifamı isteyin, ben de istifamı vereyim, dolayısıyla partimizi de yıpratmamış olayım. Çünkü benim burada bir sorumluluğum var, o sorumluluğumu yerine getirmek zorundayım diye bir karar aldık. Birlikte aldık” diye konuştu.

“BAŞKA BOYUTA TAŞIDILAR, KENDİ MENFAATLERİNE ÇEVİRDİLER”

Açıklamasının çarptırıldığını dile getiren Çınar, “Basın açıklamasından sonra bazen ulusal basında, işte eskiden böyle diyordu, şimdi bu da böyle denmesini çok yanlış buluyorum. İnsanların hap ile şekeri birbirine karıştırmaması gerekiyor.  O günkü duygularım, yine altını çiziyorum, aynı. Benim ne partime ne parti teşkilatımıza asla bir tavrım olamaz, olmaz da… Ben o davanın üye olarak, Hacer Çınar olarak neferiyim. Bundan vazgeçmiş de değilim. Dolayısıyla bir tercih yaptım, bu tercihim de sendika şube başkanı olarak devam etmek yönünde oldu. Fırsatçılar, ahlaksızlar ve leş kargaları diyorum yine.  Bunu aldılar, çok başka boyuta taşıdılar, kendi menfaatlerine çevirdiler. Onları da kınamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE