AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, “Savunma sanayisinde İHA, SİHA, Akıncı, KIZILELMA, HIZIR, Selman Reis, Bayraktar, ALTAY, ZAHA, EJDER, GÖKTÜRK, Anka, MİLGEM, Barbaros, Preveze, KORKUT, Oruç Reis... O kadar çok üretmişiz ki verilecek ecdat ismi ve simge bırakmamışız. millî gelirimizi 238 milyar dolardan 1 trilyon dolara çıkarıp Avrupa'nın 4'üncü, dünyanın 11'inci büyük ekonomisi olmuşuz ama birilerine göre memleket batıyor” sözleriyle 21 yıllık AK Parti döneminde yapılan hizmetlerden övgüyle bahsetti, muhalefete gönderme yaptı.

Haber: Aslı Akış

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 11'inci maddesi üzerine konuşma yapan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Türkiye’nin ekonomik anlamdaki gücünü, sağlık alanındaki gelişmeleri, sosyal devlet anlayışı gereği yapılan hizmetleri, milli gelirin arttığını, ihracat ve turizm gelirlerini örnekler vererek sıraladı.

“YAZIKLAR OLSUN DİYELİM, NE DİYELİM”

Milletvekili Küpçü, “Kılıçdaroğlu'nu ABD ziyareti üzerinden hedef alan ve siyasetteki 'hamburger' tartışmasına” meclis kürsüsünden yanıt vermeyi de ihmal etmedi. Küpçü; “Turizmde salgına rağmen, pik yapıp 50 milyon turist, 44 milyar dolar turizm gelirimiz olmuş, hedefe ulaşmışız; "Sahillerimizde Araplar geziyor." dediler. Savunma sanayisinde İHA, SİHA, Akıncı, KIZILELMA, HIZIR, Selman Reis, Bayraktar, ALTAY, ZAHA, EJDER, GÖKTÜRK, Anka, MİLGEM, Barbaros, Preveze, KORKUT, Oruç Reis...Vesaire, vesaire, o kadar çok üretmişiz ki verilecek ecdat ismi ve simge bırakmamışız, 170 ülkeye ihracat yapmışız; birilerinin diyebildiği tek kelime, o da iftira, "Türkiye kimyasal silah kullanıyor." Yazıklar olsun diyelim, ne diyelim.”

“MUHALEFET 2'YE KATLADIĞIMIZ İLİŞKİLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR”

Dış politikada temsilciliğimiz 163'ten 255'e çıkıp 2'ye katlamışız, ülkemizi ve reisimizi kaoslarda hakem kılmışlar, krallar gibi muamele görmüş, itibarlı bir ülke addedilmişiz "Dünya 5'ten büyüktür." "one minute"u dünya siyaset literatürüne kazımışız; birileri ise 2'ye katladığımız ilişkileri ve gösterilen itibarı görmezden gelmiş, literatüre de tek kelime katabilmiş, o da maalesef, uluslararası siyasette itibar görmemiş, yerel siyasette ise "hamburger" olarak kayıtlara geçmiştir.” İfadelerini kullandı.

“HAK ETMEDEN ALMAK, SAVAŞMADAN ÖLMEK YOKTUR BİZE”

Ertuğrul Gazi'nin, “Biz Türk'üz oğul, bozkırın yağız savaşçılarıyız, kaybetmeden bulmak, hak etmeden almak, savaşmadan ölmek yoktur bize” ifadeleriyle de sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim