Hayırsever Makbule Arabacıoğlu’nun Bolu İl Müftülüğüne bağışladığı daire, Hasan-İbrahim Arabacıoğlu 4-6 Yaş Kur’an Kursu olarak hizmete açıldı.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Bolu Müftülüğü, Sümer Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın giriş katındaki daireyi 4-6 Yaş Kur’an Kursu olarak hizmete açtı. Makbule Arabacıoğlu tarafından Müftülüğe bağışlanan dairede, mahallede yaşayan ailelerin okul öncesi çağındaki çocukları günlerini farklı eğitimlerle geçirebilecek. Şimdiden 20 öğrencisi bulunan kursun açılışı da törenle gerçekleşti. Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, hayırsever Makbule Arabacıoğlu ile vatandaşların katıldığı tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“HASAN-İBRAHİM ARABACIOĞLU KUR’AN KURSUNU AÇTIK”

Programda kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Tahiroğlu, dairenin bağışlanma sürecine ilişkin bilgi verdi. Tahiroğlu, “Burada 4-6 yaş Kur’an Kurslarının eksik olduğunu gördüm, sayı itibariyle. Bunun için her mahallemizde kurs açma fikri vardı. Tam bu konular düşünülürken, Sabahattin Hoca’mız yani burayı bize bağışlayan, Makbule Hanımefendi’nin damadı. Bu vesileyle eşi rahmetli olmuş, oğlu rahmetli olmuş, onlara ait bir daire var. Burayı satıp, hayrını bağışlamak istiyorlardı, Kur’an Kurslarına. Hocalarımız dediler ki ‘Satmasalar da burayı Kur’an Kursuna çevirsek olmaz mı?’ diye söylendi. Çok isabetli bir teklifti, biz de bu teklif üzerinden, Makbule Arabacıoğlu Hanımefendi burada, o da kabul edinci burayı ‘4-6 yaşa çevirelim’ dedik. Rahmete kavuşmuş olan Hasan ve İbrahim Bey adına,  Hasan-İbrahim Arabacıoğlu Kur’an Kursu olarak bu mahallemizde açtık” dedi.

“ŞU ANDA 20’NİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİMİZ VAR”

Kursun hizmet verdiğini belirten Tahiroğlu, “Resmiyeti bitti, şu anda 20’nin üzerinde öğrencimiz var. Bugün açılışı bu vesileyle yapıyoruz. Önemli olan sayının kalabalık olması değil, önemli olan samimiyet, ihlas. Bu mahallemizde bu kursa ihtiyaç vardı. En çok buraya hizmet edecek, çocuklarını getirmek isteyen başka yerden kişiler de olursa onlara da kapımız açık. Kursumuz ilimize, mahallemize, hayırlı olsun. Öğrencilerine, ailelerine hayırlı olsun inşallah. Rabbim utandırmasın” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen dua ile kurdele kesildi. Açılışın ardından katılımcılar kursun içerisinde incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim