4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, 50. Yıl İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri, Kubilay Veterinerlik ve Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Klinikte bulunan hayvanlara yoğun ilgi gösteren öğrenciler, evcil hayvan bakımı hakkında bilgiler aldı.

HABER: Ömer Çetinaslan

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle, 50. Yıl İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri, Kubilay Veterinerlik ve Yaşam Merkezi’ni ziyaret ettiler. Öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla yapılan etkinlikte, öğrenciler evcil hayvanlarla bolca vakit geçirdi.

Minik öğrenciler, kliniği gezerek Veteriner Murat Kubilay’dan evcil hayvanların bakımı ve veterinerlik mesleği hakkında bilgiler alarak, ‘Ponçik’ isimli kedinin tedavi edilmesine hep birlikte şahit oldular.

Öte yandan, 50. Yıl İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri, sınıf kumbarasında biriktirdikleri paralar ile sokak hayvanlarını beslemek için mama satın aldılar.

Son olarak öğrenciler, kliniğin maskotu ‘Afife’ isimli köpekle bahçede oyun oynadılar.

Öğrencilerin ziyareti üzerine konuşan Veteriner Hekim Murat Kubilay, çocuklara hayvan sevgisini aşılamanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ile alakalı olarak ilkokuldan gelen arkadaşlarımızı kliniğimizde misafir ettik. Elimizden geldiği kadar arkadaşlarımıza, kedi, köpek sevgisini açıklamaya çalıştık. Yaptığımız uygulamalardan bahsettik” dedi.

“ONLARIN DA BİZLER GİBİ DOĞADA YAŞAMAYA HAKKI VAR”

Daha sonra 50. Yıl İlkokulu 2-D Sınıf Öğretmeni Emel Çalışkan ise, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında öğrencilerimizle birlikte Kubilay Veteriner Kliniğini ziyarete geldik. Amacımız, çocukların, hayvanları yerinde görüp, tedavi ve bakımlarının veteriner kontrolünde nasıl yapıldığını öğrenmelerini sağlamak hem de çocuklara hayvan sevgisini aşılamak. Onların da bizler gibi doğada yaşamaya hakkı var. Belki bizlerden daha çok hakkı var. O yüzden burada çocuklarımızla beraber güzel bir etkinlik geçirdik” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim