HABER

HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLANDI 

Abone Ol

Her yıl 12 – 18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası nedeniyle, Anıt Park’ta bir tören düzenlendi. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, öğretim görevlileri, hemşirelik bölümü öğrencileri ve hemşireler katıldı.

Çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Hacer Alpteker yaptı. Alpteker, “Sağlık birey ve toplum için zorunlu, vazgeçilmez, hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personeller için de önemli bir meslek grubu da hemşirelerdir. Modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs tüm dünyada Hemşireler Günü, 12 – 18 Mayıs ise hemşirelik haftası olarak kabul edilmiştir. Bu özel gün ve hafta hemşirelerin toplum sağlığına verdiği önemli katkıları herkese anımsatmak, hemşirelik mesleğine toplumun ve ilgililerin dikkatini çekmek amacıyla kutlanmaktadır.” dedi.

Hemşirelik Haftası için düzenlenen etkinlikler hakkında da bilgiler veren Alpteker, “İlimizdeki tüm sağlık ve eğitim kurumları olarak birlikte güçlü ve etkili bir ekip olduğumuzu düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu gücü arttırabilmek için akademik, klinik, saha işbirliğimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Geçtiğimiz hafta fakültemizde Hemşirelik Haftası Bilimsel Programımızı gerçekleştirdik. Yaklaşık 300 sağlık çalışanı personelimizle spor turnuvalarımızı bitirdik. Önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarına yönelik kültür ve sosyal programlarımızı da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Alpteker’in konuşmasının ardından, Hemşirelik Haftası nedeniyle Anıt Park’ta düzenlenen kutlama töreni sona erdi.