Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178. yılı ve 10 Nisan Polis Haftası sebebiyle, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Türk Polis Teşkilatı'nın 178 Kuruluş Yıl Dönümü ile ilgili, teşkilatın, ilelebet, sonsuza kadar teşkilatımız Türk milleti ile birlikte ayakta kalacağını söyledi.

Haber: Aslı Akış

 Törene; Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, görevli polis memurları ve şehit yakınları katıldı. 

Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü kapsamında Anıt Park'ta düzenlen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Törenin sonunda Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis araçları Hürriyet Caddesi'nden geçiş yaptı. Polis araçlarını selamlayan Aksoy, 178. yılı ve 10 Nisan Polis Haftası sebebiyle günün anlam önemine dair Türk Polis Teşkilatının tarihçesini anlattı.

Teşkilatının görevinin sadece güvenlik olmadığına da işaret eden Sadettin Aksoy; “Birincil görevimiz güvenlik gibi görünse de içinden geçtiğimiz şu zor günlerde 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde, Kastamonu Bozkurt'taki sel baskınında, Antalya Manavgat'taki diğer illerdeki orman yangınlarında da görüldüğü üzere gerek polis arama kurtarma ekiplerimiz, gereç çevik kuvvetteki tomalarımız orman yangınlarını söndürmeden tutunda afetlerdeki enkaz altında kalan insanların kurtarılması, HAYDİ ekiplerimizle doğadaki canlıların can güvenliğinin sağlanması gibi birçok konuda emniyet teşkilatı yer almakta.” İfadelerine yer verdi.

Teşkilatın mensubu olmaktan onur ve gurur duyduklarını vurgulayan Aksoy, “İlelebet, sonsuza kadar teşkilatımız Türk milleti ile birlikte ayakta kalacak.” dedi.

IMG_7143IMG_7152IMG_7191IMG_7129IMG_7159IMG_7163IMG_7196IMG_7227

Editör: Oğuzhan EKE