İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantı maratonu başladı.  Hafta boyunca devam edecek toplantılarda Bolu ve ilçeleri ile ilgili gündem maddeleri karara bağlanacak.

 Haber: Aslı Akış

Bolu İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında yapıldı. Gerçekleşen oturumunda 4 madde görüşüldü, 4 madde ilgili komisyona havale edildi.

Toplantının ilk gündem maddesinde Mülkiyeti il özel idaresine ait İzzet Baysal Caddesinde bulunan iş merkezinin Z-02, Z-03 ve Z-04 nolu dükkanlar Bolu İl Müftülüğüne tahsisli olup, tahsis süresinin uzatılması talebi ele alınarak oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin ikinci maddesinde mülkiyeti il özel idaresine ait Mengen ilçesi Türkbeyli Mahallesi Yenicami sokak no:1 adresinde bulunan halen mesleki eğitim merkezi hizmet binası olarak kullanılan taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi edilmesi talebi görüşülerek meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

Mülkiyeti il özel idaresine ait merkez ilçe Ömerler köyü hudutlarında bulunan tapunun 1371 parsel nosunda kayıtlı 416 metrekarelik taşınmaz üzerindeki maden suyu tesisinin satış talebi konusu ele alınarak Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda son olarak, Merkez ilçe köylerinin içme ve kullanma suyu depolarında kullanılmak üzere klor, klorlama cihazı, akü, regülatör vb. alım bedellerinin ödenebilmesi için il özel idare bütçesinden bölümler arası ödenek aktarılması talebi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi toplantıları hafta boyunca devam edecek.