İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında devam eden İGM Eylül ayı toplantıların Çarşamba günü gerçekleşen oturumunda 4 madde görüşülerek Bolu ve ilçeleri ile ilgili gündem maddeleri karara bağlandı.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının üçüncü gününde gerçekleşen oturumunun ilk maddesinde, Mudurnu ilçesi, Ilıca köyü, Hamam Deresi mevkiinde bulunan Q:0,19 lt/sn. debilli kaynak suyunun Q:0,10 lt/sn.’lik kısmı kullanma suyu amaçlı olarak 29.09.2020 tarihinde 3 yıllığına kiralanmış olup, kira süresi 29.09.2023 tarihinde sona ereceğinden, kira süresinin belirlenmesine dair Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar ele alınarak oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, İlimiz ve İlçelerde Depreme dayanıklılık testleri yapıldıktan sonra güncellemesi yapılan okulların son durumlarının ne olduğu araştırılmasına dair Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. İl genel meclisi üyelerine Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Üzeyir Ercivan bilgi verdi.

Gündemin üçüncü maddesi gereğince Merkez ilçe, Elmalık köyü, Karanlıkdere mevkiinde bulunan Q:3,00 lt/sn. debillik kaynak suyunun Q:0,05 lt/sn.’lik kısmı kullanma suyu amaçlı olarak 02.10.202 tarihinde 3 yıllığına kiralanmış olup, kira süresi 02.10.2023 tarihinde sona ereceğinden, kira süresinin belirlenmesine Çevre ve Sağlık Komisyonu ile plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar ele alındı ve kira süreci 5 yıl olarak belirlendi.

Gündemin son maddesinde Toplantıda son olarak, Merkez ilçe köylerinin içme ve kullanma suyu depolarında kullanılmak üzere klor, klorlama cihazı, akü, regülatör vb. alım bedellerinin ödenebilmesi için il özel idare bütçesinden bölümler arası ödenek aktarılmasıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi toplantıları hafta boyunca devam edecek.

Editör: Servet GÖKÇEK