Bolu İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları Yaşar Yüceer başkanlığında devam ediyor.  07 Mart Pazartesi günü başlayan toplantının ikinci gününde 4 madde görüşüldü. 2 madde ilgili komisyona havale edildi.  İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Yaşar Yüceer, İGM toplantısı başlamadan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi'nde Mart ayı toplantılarının Salı günü gerçekleşen oturumunda ilk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ak Parti gurubu adına Gerede İGM üyesi Üzeyir Ercivan, CHP gurubu adına Erhan Beykoz kadın meclis üyesi Zerrin Yavuz Açıkalın ve il özel idaresinde çalışan kadın personele çiçek takdim etti.

“BİRGÜN DEĞİL HERGÜN KADINKLAR GÜNÜ OLMALI”    

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, günün anlam ve önemine dair konuşarak; “Tüm bayanlarımızın, kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum. Belki bir gün değil her gün kadınlar günü olması lazım ama o anlamda da düşünerek kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

“KADINA ŞİDDET SON BULSUN”

Gerede İGM üyesi Üzeyir Ercivan, kadına yapılan şiddetin son bulması temennisinde bulunarak; “8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kadınlara olan şiddetin ortadan kalkmasını yerine kadına saygının geçmesi umuduyla aramızda bulunan muhterem hanımefendilerin kadınlar gününü onların şahsında tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“2 AYDA 98 KADININ KATLEDİLDİ”

CHP İGM Gurup Başkanvekili Erhan Beykoz, son iki ayda katledilen kadınları anımsatarak; “8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum. Bu ülkede 2 ayda 98 kadının katledildiği, her gün şiddet gördüğü, her gün bir başka tacize ve daha ahlaksızca şeylere maruz kaldığı fakat bununla birlikte İstanbul sözleşmesini yaşatacak olmasına rağmen İstanbul sözleşmesinin iptal edildiği bir ülkede anamız, avradımız, bacımız, kızımız olan kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz. Yarınlara daha güvenli, daha güzel, daha aydınlık günlerde hep beraber yaşamamızı diliyor kendilerini kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

İGM’DE 4 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında devam eden toplantıların Salı günü gerçekleşen oturumunda, Mudurnu İlçesi, Sürmeli köyüne, içme ve kullanma suyu olarak Suludere membaanın Q=0,30 lt/sn.lik kısmının tahsisinin yapılmasına dair Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının 2. maddesi gereğince, İl Özel İdareleri Norm Kadro ve Standartlarına Dair Yönetmelik çerçevesinde hazırlanan dolu kadro değişiklik cetvelinin onanmasına dair Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Kıbrıscık ilçesi, Karacaören köyüne içme ve kullanma suyu olarak Göynükpınarı membaanın Q00,25 lt/sn.lik kısmının tahsisi yapılması talebi görüşülerek Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

“SU BEKLEYEN KÖYLERİMİZ VAR”

Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan; “Kıbrıscık Karacaören köyünün su talebi 2 yıldır vardı.  Mevcut gelen su otlu boğazından gelmişti. İki köye ortak su gelmişti bu otluboğazından. Ancak bu Karacaören’e gelen suyun hastalıklara yol açtığı, suyu içen insanların rahatsızlandığı, hatta ishale yol açtığı bir gerçek. İki yıl sonra bu talep geldi. Umarım Köroğlu diyarı yiğit Köroğlu’nun Kıbrıscık’ın unutulmaması için, Çoban Musa’ların, Ali Rıza Tekemen’lerin, İzzet Çetin’lerin, doktor Hilmilerin yetiştiği Kıbrıscık’ın bu güzel köyünün su talebi yakında gerçekleşir. Sizden de ekskavatör bekliyoruz bu gelmedi daha. Çünkü bu çalışmalar 3 ayımız bitti. Acilen su bekleyen köylerimiz var. Buralarda da çalışmak adına ekskavatörümüzün bir an önce gelmesini talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda son olarak, merkez ilçe Yumrukaya köyü sınırları içinde bulunan Çorbalısütlük mevkiinden akan Q=0,35 lt/sn.lik su kaynağının Q=0,10 lt/sn.lik kısmının içme ve kullanma suyu olarak Selçuk Yağcıoğlu’na kiralanmış olup, kira süresi 15.05.2022 tarihinde sona ereceğinden, yeniden kiralama talebine istinaden kira süresinin belirlenmesi görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilisim