(Haber: Aslı Akış) - 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İl Genel Meclisinde 1. ve 2. Başkan vekili, asil ve yedek üye, il encümeni ve ihtisas komisyonlarına üye seçimleri gerçekleştirildi.

AK Parti’nin 13, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 5, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 4 ve İYİ Parti’nin 1 üyesinin bulunduğu mecliste ilk olarak gizli oylamayla İl Genel Meclis 1. ve 2. Başkan vekili seçimi yapıldı.  İl Genel Meclis 1. Vekili Yılmaz Turçin, İl Genel Meclis 2. Başkan vekili Zerrin Yavuz Açıkalın seçildi.

ASİL VE YEDEK KATİP ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI

Gündemin diğer maddelerinde 2 adet asil ve 2 adet yedek katip üye seçimi gerçekleştirildi. Aynı yöntemle yapılan oylama sonucunda asil katip üyeliklere AK Parti’den Metin Doğangün ile İsmail Uysal, yedek katip üyeliklerine AK Parti’den Mehmet Özkan ile İsmail Akman seçildi.

3 ADET İL ENCÜMENİ BELİRLENDİ

Gündem maddeleri arasında yer alan İl Encümenine 3 üye seçiminin de gerçekleştirildiği toplantıda gizli oy yöntemiyle AK Parti’den Zerrin Yavuz Açıkalın, Erhan Çiftçi ve Mehmet Özkan 2 yıl boyunca görev yapacak olan İl Encümeni olarak seçildi.

İHTİSAS KOMİSYONLARINA ÜYE SEÇİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Encümen seçimi sonrasında Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonuna seçilecek isimlerin teklif edilmesiyle birlikte 2 yıl boyunca görev yapacak olan isimler açık oylamayla belirlendi.

Yapılan oylama sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonuna; (6 üye) Zerrin Yavuz Açıkalın. Mehmet Özkan, İsmail Uysal, Erdal Tombak, Mehmet Karacakaya Ve İsmail Akman,

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; (7üye) Ekrem Çetinkaya, Dursun Fidan, Yılmaz Turçin, Erhan Beykoz, Özcan Güler, Salih Acar Ve Erhan Çiftçi,

Çevre ve Sağlık Komisyonuna; (5üye) Vedat Özkan, Ayhan İşbilen, Ekrem Saadet, Ersan Mamur, İlyas Maraba,

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna; (5 üye) Mustafa Nuri Gürsoy, İlker Dönmez, Hüseyin Yılmaz, Rasim Özdemir, Metin Doğangün oy çokluğu ile seçildi.

Editör: Oğuzhan EKE