Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Bülent Oturak’ın belediyeden 28 milyon 666 bin lira değerinde, 59 ihale aldığını dile getirirken, Oturak ise nisan ayında önemli bilgiler açıklayacağını vurgulayarak, “Tanju Bey, 200 bin liramızı gasp etmiştir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisi Mart Ayı 1’inci oturumunda AK Parti Belediye Meclisi Bülent Oturak, kişisel verilerin korunması ihalesinde rant olduğu iddiası gündeme taşıdı. Konuyla ilgili tartışma Belediye Meclisi Mart Ayı 2’nci oturumunda devam etti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Oturak’ın belediyeden aldığı ihalelere ilişkin, “Belediye’miz 2006’dan 2018’e kadar Bülent Bey’in ortak olduğu iki tane firmadan 59 kez alım yapmış. Bunların içerisinde doğrudan temin yoluyla yapılmış çok sayıda alım var. Açık ihale yoluyla yapılmış, alınmış ihaleler var. Bir de 21F ile her iki firmanızın da çok eleştirdiğiniz 21F ile alınmış ihaleleri var” dedi.

“BELEDİYE 1 MİLYON 977 BİN AMERİKAN DOLAR’I ÖDEMİŞ”

Oturak’a ödenen paralara ilişkin de konuşan Başkan Özcan, “Bir tanesinden, bu süre içerisinde 3 milyon 156 bin 678 TL’Lik alım yapılmış. Diğer firmasından da 59 tanesini bulabildim… Diğerinde de yaklaşık 2 milyon 183 bin artı KDV. Onun içinde de doğrudan teminler var, onun içinde de 21F var. Şimdi önce şunu söyleyeyim. 21F yapılıp Bülent Bey alınca sorun olmuyor. 21F yapıp başkası alınca o zaman niye sorun oluyor? Bülent Bey’in ben asıl rahatsızlığını anladım. Bülent Bey belediye meclis üyesi olmadan önce, Belediye’mize toplam 5 milyon 339 bin TL artı KDV mal satışı gerçekleştirmiş. Doğrudan temin, açık ihale ve 21F ile… Bugünkü para ile Bülent Bey’e 2006 ile 2018 yılları arasında Bolu Belediyesi 1 milyon 977 bin Amerikan Dolar’ı ödemiş. Bugünkü kur ile hesapladığınız da 28 milyon 666 bin lira ediyor. Dolayısıyla ben Bülent Bey’in canının niye bu kadar yandığını, üzüldüğünü görünce anladım” ifadelerini kullandı.

“DENETİM RAPORUNU MERAKLA BEKLEYİN”

1996 yılından bu yana bilgisayar mühendisi olarak Bolu’da birçok ihaleye girdiğini belirten Oturak, nisan ayını işaret ederek, “Ben belediye meclis üyesi olduktan sonra Bolu Belediyesinin niye ihalesine gireyim ki? Şu anda denetim komisyonunda yapmış olduğum çalışmalar neticesinde ihalelerde verdiğim hizmetten daha büyük hizmetler veriyorum. Bu konuda da tam gücümle çalışmaya devam edeceğim. Nisan ayındaki denetim raporunu merakla bekleyin. Geçen hafta fragmanı göstermiştim. Nisan ayında da gerçek raporu huzurunuza sunacağız” diye konuştu.

“200 BİN LİRAMIZI GASP ETMİŞTİR”

Daha önce girdiği ihalenin ücretinin bir kısmının, Tanju Özcan tarafından gasp edildiğini ileri süren Oturak, “7 tane firmanın giriş olduğum ihalede alnımın akıyla kazanmış olduğum ihaleyi, gerekirse buradan suç duyurusunda bulunmak istiyorum, Savcılık’a. Naim Bey, beni çağırdı. Dedi ki, ‘Aldığınız ihaleye biz ödeme yapmak istemiyoruz.’ Niye dedim. ‘Tanju Bey ödeme yapmayın dedi’ dedi. Nasıl böyle bir şey olur, nereden aldınız bu aklı dedim, ‘Tanju Bey bu aklı Çankaya Belediyesi’nden almış’ dedi. ‘Onlar böyle yapıyorlarmış’ dedi. ‘Daha önceden alınan ihalelere ödeme yapmıyorlarmış’ dedi. ‘Bu sayede yüzde 20 indirim istiyoruz’ dedi. Arkadaş ben 7 tane firmanın girdiği ihaleyi kazanıyorum. Sen yüzde 20 indirim istiyorsun. Yani Tanju Bey, bizim helal kazancımızı zorla bizden yardım almak suretiyle 200 bin liramızı gasp etmiştir. Gerekli yerlere de duyuruyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim