İHH Bolu Şubesi tarafından, Doğu Guta için kermes düzenlendi. Aktaş Mahallesi Merkez Duraklar mevkiinde açılan kermes, pazartesi gününe kadar devam edecek. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Dört gün boyunca, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar devam edecek olan kermeste, yöresel ürünler, giyim eşyaları, el emeği ürünler ve gıda maddeleri bulunuyor.

Düzenlenen kermesle ilgili açıklamalarda bulunan İHH Bolu Şubesi Basın Sözcüsü Mehmet Bayraktar, kent meydanında yapılacak olan kermesin son anda Aktaş Mahallesine alındığını söyledi. Tüm Bolululardan destek beklediklerini söyleyen Bayraktar, “Bugün itibariyle Doğu Guta için hazırlamış olduğumuz kermesimize başladık. Öncelikle tüm Bolu Halkından özür diliyoruz. Bir adres değişikliğimiz oldu. Bir aydır bu kermesimize hazırlanıyorduk. Kent meydanında yapacaktık ama son anda bir değişiklik oldu o nedenle buraya merkez durakların arkasına almak zorunda kaldık. Kermesimiz burada üç gün boyunca devam edecek. Pazartesi günü akşam saatlerine kadar burada devam edecek. İHH Hanım Gönüllüleri geçen ay bir kampanya başlatmıştı, Doğu Guta’dan gelen mazlumlar için. Onlara destek olsun diye bu kermesimizi hazırladık. Tüm katılımcılara, destek olanlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

İHH Hanım Kolları tarafından hazırlanan kermeste bulunan ürünlerle ilgili bilgiler veren İHH Hanım Kolları Sorumlusu Huri Cesaretli ise, “İHH Hanım Kolları olarak Doğu Guta için bu kermesi hazırladık. Doğu Guta hepimizin derdi dedik ve bütün gönüllülere bunu duyurduk. Elimizden ne gelirse yapmaya çalıştık. Yöresel ürünler, mantılar yaptık, satışa hazır gözlemelerimiz var. Yine ev hanımları tarafından yapılan ürünlerimiz var. Gönüllülerimizin getirmiş olduğu her türlü ürünü kabul ettik. Kermesimize tüm Boluluları bekliyoruz. Çünkü derdimiz Guta ve oradaki mazlum kardeşlerimiz. Her türlü desteği, hem katılım olarak, hem de ürünlerle üç gün boyunca bekliyoruz. Kermesimiz sabah saatlerinde açılacak ve akşam saatlerine kadar devam edecek.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim