Türkiye 2023 seçimlerine hızla ilerlerken siyaset gündeminin öne çıkan başlıklarından biri de seçim güvenliği oldu. İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş; “Hiçbir sandık boş kalmayacak. İYİ Parti olarak Bolu’da seçim güvenliğiyle ilgili, bir şey olmasına fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Seçimlere bir yıldan daha az bir zaman kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken, Millet İttifakı’nın adayının kim olacağı merak konusu. Partiler seçim hazırlığına başladı. İYİ Parti Bolu teşkilatı da genel merkez ile koordineli bir şekilde sandık güvenliğini sağlayacak örgütlenme ve eğitim çalışmaları gerçekleştirmeye başladı. Bolu İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Yakup Balveren ve Eğitim Politikaları Başkanı Ramazan Acar tarafından sandık görevlileri için seçim ve sandık güvenliği eğitimleri verildi.

İYİ PARTİDE SEÇİM GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANACAK?

Sandık görevlilerinin yüzde 80’ı belli.

En az 10 binin üstünde kişiye sandık usulleri eğitimi verildi.

Seçim günü için akıllı telefon uygulaması oluşturuldu.

Seçim günü illerde, ilçelerde ve genel merkezde çağrı merkezleri çalışacak.

Teşkilatlarıyla seçim işleri ve seçim güvenliği konularında çalışma yapan İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, sandık atamalarını yaptıklarını belirterek; Aşağı yukarı 1 yıldır olabilecek erken seçim ve seçimlerdeki güvenliğin nasıl olacağıyla ilgili genel merkezimizle çalışmalara başlandı. Bolu’dan da bu konuda arkadaşlarımız gittiler, eğitim aldılar. Şimdi bu eğitimleri tabana yayıyoruz. Mahalle temsilcilerimize, köy temsilcilerimizi oluşturduk. Sandık atamalarını yaptık. Boş sandığımız kalmadı”  ifadelerini kullandı.

Örnekbaş, hangi siyasi parti olursa olsun sandığa giren oyların sandıkça tasnif edilip partilere dağıtılmasının önemine de işaret ederek;  “Sadece İYİ Parti’nin oylarının güvenliği anlamında söylemiyoruz ama demokrasiye inanıyorsak hiçbir sandık boş kalmayacak. O konuda endişe duymasınlar. Vakti gelince, yani seçim günü vatandaşlarımızın da sandığın başına gidip oylarını hür iradeleriyle yansıtmalarını istiyoruz. İYİ parti olarak Bolu’da seçim güvenliğiyle ilgili, bir şey olmasına fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim